Trumps roller som præsident og far er blandet sammen

Familiemedlemmer helt tæt på Trump kan føre ham ind i endnu en lurende skandalesag.

Donald Trumps ældste søn, Donald Trump Jr., kæmpede ved sin fars side under valgkampen i 2016. (Foto: Brian snyder © Scanpix)

Præsident Donald Trumps familie har trukket ham ind i endnu en lurende skandale relateret til Rusland.

I går bekræftede Det Hvide Hus nemlig, at Donald Trump har blandet sig i udformningen af en redegørelse, som hans ældste søn, Donald Trump Jr., skrev efter et møde med en russisk advokat.

En redegørelse, der senere viste sig at være vildledende.

- Trump forsøger at standse blødningen og lave damage control af en skandale, mener Philip Christian Ulrich, udenrigsredaktør på netmediet Kongressen.com.

- Trump er god til at kommunikere og forstår at læse folk, men denne sag viser, at han er ikke god til spin, lyder vurderingen.

- Enhver far ville blande sig

I juli sendte Donald Trump Jr. en mail til avisen The New York Times, hvor han redegjorde for et omdiskuteret møde, han havde med en russisk advokat under den amerikanske valgkamp sidste år.

Spørgsmålet er, hvor meget præsident Trump blandende sig og dermed, hvor meget han er involveret i en truende skandalesag.

Mandag skrev avisen Washington Post, at Trump ifølge anonyme kilder ”dikterede” sønnens tekst.

Det benægtede Trumps pressetalsperson dagen efter.

- Præsidenten gav sit besyv med, ligesom enhver far ville gøre det, lyder det fra Sarah Huckabee Sanders.

Trump er både far og præsident

Det er netop rollen som far, Trump ikke kan slippe, selvom han nu er præsident, vurderer Philip Christian Ulrich.

- Donald Trump Jr. er jo Trumps søn, og loyalitet betyder meget for Donald Trump. Trump-familien står sammen, forklarer Philip Christian Ulrich.

Det er dog ikke udelukkende faderlig kærlighed, der gør, at Trump blandede sig i en potentielt farlig sag.

- Trump føler, at han som præsident skal beskytte sit embede og sin valgsejr, mener Philip Christian Ulrich.

Familie ansat i Det Hvide Hus

Donald Trump har både i valgkampen og i Det Hvide Hus valgt at omgive sig med sin tætteste familie.

Trumps ældste datter, Ivanka Trump, har fået titlen som assistent for sin far med kontor i Det Hvide Hus, mens hendes mand, Jared Kushner, er blevet ansat som rådgiver med direkte adgang til præsidenten.

Trumps to ældste sønner, Donald Trump Jr. og Eric Trump, der har overtaget ledelsen af Trumps firma, var en central del af Trumps valgkamp og fortsat en del af debatten.

- Trumps præsidentskab minder om et familieforetagende. Det gør Trump sårbar over for kritik, forklarer Philip Christian Ulrich.

- Andre, almindelige amerikanske politikere ville have sagt, at folk som Donald Trump Jr. skulle klare sig selv og tage faldet, men ikke Trump, da det er hans søn.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk