Trumps sikkerhedsrådgiver trækker sig fra sin post

Præsident Donald Trumps nationale sikkerhedsrådgiver, Michael Flynn, træder tilbage i kølvandet på kontrovers over Rusland-samtaler.

Den pensionerede general Michael Flynn fik mindre end en måned på posten som Donald Trumps sikkerhedsrådgiver. (Foto: Michael Reynolds © Scanpix)

Præsident Donald Trumps nationale sikkerhedsrådgiver, Michael Flynn, træder tilbage i kølvandet på kontrovers over Rusland-samtaler, skriver New York Times.

Flynn har givet misvisende informationer til blandt andre vicepræsident Mike Pence omkring sine samtaler med den russiske ambassadør i USA.

- Jeg har uforvarende orienteret vicepræsidenten og andre med ufuldstændige oplysninger om mine telefonsamtaler med den russiske ambassadør. Jeg har oprigtigt undskyldt til præsidenten og vicepræsidenten, og de har accepteret min undskyldning, skriver Flynn i sit opsigelsesbrev ifølge CNN.

Samtalerne mellem Michael Flynn og den russiske ambassadør har angiveligt fundet sted inden, Flynn tiltrådte i sin stilling og har blandt andet omhandlet sanktionerne mod Rusland som svar på indblandingen i det amerikanske valg, hvilket Flynn i første omgang benægtede overfor Pence, der offentligt tog ham i forsvar.

Det er i uoverensstemmelse med reglerne, at en civil diskuterer udenrigspolitik med en fremmed magt.

Flynn, der er pensioneret generalløjtnant, træder tilbage efter mindre en måned på posten.

Det bliver den pensionerede general Joseph Keith Kellogg, som midlertidigt kommer til overtage jobbet som sikkerhedsrådgiver for præsident Trump.

Han har ifølge BBC 30 års erfaring fra militæret og har været udsendt i Vietnam, Cambodia, Panama og Golfen. Han var rådgiver i Irak under krigen i 2003 og 2004 og har senest rådgivet Donald Trump om sikkerhed under præsidentkampagnen.

Flynns afskedsbrev

  • I forbindelse med mine opgaver som den kommende sikkerhedsrådgiver, har jeg haft talrige telefonopkald med udenlandske kollegaer, ministre og ambassadører. De opkald skulle sikre en let overgang og begynde at bygge de nødvendige relationer mellem præsidenten, hans rådgivere og udenlandske ledere. Sådanne opkald er standardprocedure.

  • Desværre, på grund af de hurtige begivenheder, briefede jeg den kommende vicepræsident og andre med ukorrekte informationer omhandlende mine opkald med den russiske ambassadør. Jeg har oprigtigt undskyldt over for præsidenten og vicepræsidenten. Og de har taget imod min undskyldning.

  • Jeg er meget beæret over at have tjent præsident Trump, der på blot tre uger har omlagt amerikansk udenrigspolitik på grundlæggende måder for at genskabe Amerikas førende position i verden.

Opdateret 11.20: Det fremgik tidligere, at de drøftede sanktioner havde at gøre med krigen i Ukraine - det er nu rettet, så det fremgår, at sanktionerne er gengældelse for Ruslands påståede indblanding i det amerikanske præsidentvalg.

Facebook
Twitter