Trumps svigersøn er på FBI's radar i Ruslandundersøgelse

Jared Kushner er på FBI's radar, fordi han har mødtes med en bankmand og en diplomat fra Rusland.

Donald Trumps svigersøn bliver efterforsket i forbindelse med FBI's undersøgelse af russisk indblanding i det amerikansk præsidentvalg. (Foto: © Nicholas KAMM, Scanpix)

Jared Kushner, der er svigersøn til den amerikanske præsident, Donald Trump, og rådgiver i Det Hvide Hus, bliver efterforsket af FBI.

Det sker i forbindelse med en undersøgelse af russisk indblanding i det amerikanske præsidentvalg. Det skriver The Washington Post.

Kushners forbindelser til Rusland bliver undersøgt, fordi han har været i kontakt med blandt andre en russisk ambassadør og en bankmand fra Moskva, skriver avisen. Møderne fandt sted i december.

Avisen citerer personer, der er tæt på efterforskningen. Det er ikke kendt, om Kushner er blevet bedt om at udlevere oplysninger til FBI i forbindelse med undersøgelsen, rapporterer NBC News.

En udtalelse fra Kushners advokat tyder dog på, at det ikke er tilfældet.

- Hr. Kushner har tidligere frivilligt valgt at dele sin viden om møderne med Kongressen. Han vil gøre det samme, hvis han bliver kontaktet med en ny forespørgsel, siger Jamie Gorelick, der er en af Kushners advokater.

I sidste uge skrev The Washington Post, at en højtstående embedsmand i Det Hvide Hus bliver undersøgt. Her nævnte avisen dog ikke noget om, at embedsmanden var Jared Kushner.

FBI's undersøgelse af forbindelserne mellem Donald Trumps lejr og Rusland har trukket overskrifter i månedsvis.

I februar fratrådte Trumps daværende nationale sikkerhedsrådgiver, Michael Flynn. Det skete, efter at han var blevet beskyldt for at tale usandt om sine møder med den russiske ambassadør i USA, Sergej Kisljak.

Siden da har Trump også fyret FBI-chef James Comey, der stod i spidsen for FBI's undersøgelse af Ruslands rolle i præsidentvalget.

Efter afskedigelsen er en ny særlig anklager blevet udpeget til at lede undersøgelsen. Valget er faldet på den tidligere FBI-chef Robert Mueller.

Det har fået Donald Trump til at påstå, at han er udsat for en heksejagt.

/ritzau/