Trumps tidligere kampagnechef tiltalt for skattesnyd, hvidvask og agentarbejde

Paul Manafort er tiltalt som led i undersøgelsen af forbindelsen mellem Rusland og Trumps præsidentkampagne.

Donald Trumps tidligere kampagneleder, Paul Manafort, er nu tiltalt for blandt andet at arbejde som agent for den ukrainske regering. (Foto: Chip SOmodevilla © Scanpix)

Donald Trumps tidligere kampagneleder, Paul Manafort, skal møde i retten anklaget for at konspirere mod USA, hvidvaskning og skatteunddragelse samt flere andre forhold.

Det fremgår af det 12-punkts lange anklageskrift, det amerikanske justitsministerium har offentliggjort, efter at Manafort og hans tidligere forretningspartner, Rick Gates, overgav sig til det føderale forbundspoliti, FBI, tidligere i dag.

Det sker som led i den undersøgelse, som den særlige anklager, Robert Mueller, siden maj har stået i spidsen for.

Undersøgelsen er sat i gang med det formål at afdække, hvilke forbindelser der har været mellem Rusland, Donald Trumps kampagnestab og sidste års præsidentvalgkamp.

Af anklageskriftet mod Manafort og Gates fremgår det, at de er under anklage for at have arbejdet som agenter for flere pro-russiske politiske partier i perioden 2006-2015, at de har holdt det skjult for de amerikanske myndigheder samt at have tjent op til 75 millioner dollar på det arbejde. Penge, de har gemt i flere udenlandske selskaber og konti på blandt andet Cypern og Seychellerne.

Paul Manafort var i spidsen for den amerikanske præsidents valgkampagne indtil august 2016, men trådte tilbage, efter at han blev anklaget for at være for tæt knyttet til pro-russiske grupper i Ukraine.

Ifølge nyhedsbureauet AP har Det Hvide Hus i Washington indtil videre afvist at kommentere sagen, mens USA's præsident, Donald Trump på det sociale medie Twitter hævder, at forholdene fandt sted længe før, Paul Manafort blev en del af præsidentkampagnen.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/925005659569041409?ref_src=twsrc%5Etfw

Manafort og Gates skal møde i retten i aften dansk tid.

Anklagerne mod Paul Manafort og Rick Gates

  • Konspiration mod USA

  • Konspiration om hvidvaskning af penge

  • Arbejde for en fremmed magt uden af have registreret det

  • Falske og vildledende registreringer af arbejde for udenlandske aktører

  • Falsk vidneudsagn

  • Syv forhold for ikke at have registret udenlandske transaktioner. Kilde Reuters

Facebook
Twitter