Tumult da Lula blev taget i ed som stabschef i Brasilien

Ekspræsident er ny stabschef for præsidenten. Kritikere siger, det er for at skærme ham i korruptionssager.

En modstander (til venstre) af Brasiliens præsident, Dilma Rousseff, kommer i clinch med en tilhænger af regeringen før indsættelsen af Luiz Inacio Lula da Silva. (Foto: Ricardo Moraes © Scanpix)

Brasiliens tidligere præsident Luiz Inacio da Silva er torsdag taget i ed som stabschef for landets omstridte præsident, Dilma Rousseff.

Det sker, mens Brasilien er ramt af omfattende protester mod regeringskorruption. Det er beskyldninger, der går helt til toppen - og de omfatter også Lula og Rousseff.

Lula blev taget i ed under tumultagtige forhold i præsidentpaladset. En demonstrant råbte "skam dig!", mens den tidligere præsidents tilhængere med slagord beskyldte demonstranter for forsøg på et "kup".

Mange af regeringens kritikere mener, at det egenlige formål med at gøre Lula til stabschef er at sikre ham immunitet mod anklager om korruption.

Lula blev i sidste uge sigtet for hvidvaskning af penge og svindel. Det er en udløber af en kæmpestor korruptionssag med landets statslige oliefirma Petrobas i centrum.

Under edsaflæggelsen kom det til sammenstød mellem mange hundrede tilhængere og modstandere af Lula foran præsidentpaladset, og politiet måtte bruge pebersprays for at holde parterne fra hinanden.

/ritzau/AFP

FacebookTwitter