Tunesien får en national samlingsregering

Oppositionsledere i Tunesien får ministerposter i den midlertidige, nationale samlingsregering.

(© Scanpix)

Tunesiens premierminister, Mohammed Ghannouchi, der bliver siddende som leder, har mandag præsenteret landets ny nationale samlingsregering, der får tre oppositionsledere som ministre.

Ghannouchi går i den ny regering sammen med udenrigsminister Kamel Morjane og fire andre ministre, som også fungerede under den afsatte præsident Zine al-Abidine Ben Alis 23-årige regime. Samlingsregeringen skal nu i gang med at forberede valg.

Regeringen håber, at den nye koalition vil hjælpe til med at stabilisere det nordafrikanske land med dets 10 millioner indbyggere. Der er stadig uro i Tunesien efter det folkelige oprør mod magthaverne.

Beholder deres poster

Landets indenrigs- og udenrigsminister beholder deres poster, ligesom finansministeren også genindsættes. Lederen af det tunesiske oppositionsparti PDP, Najib Chebbi, er udpeget som minister for regional udvikling.

Oppositionslederne Ahmed Ibrahim og Mustafa Ben Jaafar er også blevet tildelt ministerposter i den ny midlertidige samlingsregering.

Premierminister Ghannouchi siger på et pressemøde, at alle politiske fanger i tunesiske fængsler vil blive løsladt.

Vil undersøge enhver mistanke om korruption

Den tunesiske regering vil endvidere undersøge enhver, der er under mistanke for korruption eller for at have samlet store rigdomme under landets tidligere leder, siger premierministeren.

Parlamentsformand Fouad Mebazza, der er blevet taget i ed som landets ny præsident, har opfordret premierminister Ghannouchi til at danne den nationale samlingsregering, og forfatningsmyndighederne har sagt, at der skal holdes præsidentvalg inden 60 dage.

Inden Ghannouchis tale var omkring 1000 demonstranter samlet på hovedstadens hovedboulevard, hvor de råbte slagord mod det regerende RCD-parti. De råbte: "Ud med RCD" og "Ud med diktatorens parti".

Facebook
Twitter