Tunesien vil anholde Arafats enke

Tunesien udsteder international anholdelsesordre på afdød PLO-leders enke, der mistænkes for korruption.

(© Scanpix)

En tunesisk domstol har udstedt en international anholdelsesordre på enken efter den afdøde PLO-leder Yasser Arafat, Suha Arafat, der mistænkes for korruption.

Det tunesiske justitsministeriums talsmand siger, at domstolen har udstedt en anholdelsesordre på den 48-årige Suha Arafat, der fik frataget sit tunesiske statsborgerskab i 2007, og som i øjeblikket bor i østaten Malta.

Ifølge tunesiske aviser er Suha Arafat mistænkt for korruption, der skal være begået i 2006, da hun grundlagde Kartago Internationale Skole i Tunis sammen med Tunesiens tidligere førstedame Leila Trabelsi.

Kom på kant med hinanden

De to kvinder kom dog på kant med hinanden på grund af Suha Arafats kritik af Trabelsi, der lukkede en anden privatskole, der var i direkte konkurrence med den skole, de sammen havde grundlagt.

Ifølge dokumenter, som er blevet offentliggjort af Wikileaks, fortalte Suha Arafat den amerikanske ambassadør, at Tunesiens nu afsatte leder Zine al-Abidine Ben Ali bruger al sin tid i paladset med at gøre, "hvad hans hustru fortæller ham, at han skal gøre".

Suha Arafat blev efterfølgende erklæret for persona non grata i Tunesien og fik frataget sit statsborgerskab. Hun slog sig ned i Malta, hvor hendes bror er palæstinensisk ambassadør.

Generalsekretær for PLO

Suha Arafat, der giftede sig med legenden Arafat i 1990, var generalsekretær for Den Palæstinensiske Befrielsesorganisation (PLO), der havde base i Tunesien fra 1982 til 1994.

Men mens hendes mand aktivt talte palæstinensernes sag i Gaza og på Vestbredden, blev Suha Arafat ofte beskyldt for at kanalisere midler fra den håbefulde palæstinensiske stats slunkne skattekiste over i sin luksuriøse livsstil i Paris, hvor hun boede i en årrække.

Facebook
Twitter