Tunesiens premierminister beder om tålmodighed efter uro

Premierministeren frygter, at den stigende utilfredshed risikerer at sætte de positive forandringer over styr.

Tunesiens premierminister Habib Essid efterlyser optimisme i den tunesiske befolkning. (Foto: FETHI BELAID © Scanpix)

Tunesiens premierminister, Habib Essid, kommer lørdag med en opfordring til landets borgere om at være tålmodige.

Det sker, efter at en bølge af protester mod arbejdsløshed og fattigdom har ramt landet.

Habib Essid siger samtidig, at det udgangsforbud, der blev indført fredag, og som gælder fra klokken 20 til 05, er på ubestemt tid, skriver AFP.

- Der findes løsninger, men vi har brug for noget tålmodighed og optimisme, siger han efter et hasteindkaldt møde i kabinettet lørdag omkring situationen.

Han mener, at de mange demonstrationer og den stigende utilfredshed sætter de positive forandringer, Tunesien har oplevet siden overgangen til demokrati efter Det Arabiske Forår, i fare.

- Enhver, der ikke overholder denne beslutning, risikerer retsforfølgelse, og den eneste undtagelse er redningstjenesten og de, som har natarbejde, hedder det i en erklæring fra indenrigsministeriet.

Ministeriet oplyser lørdag, at myndighederne fredag foretog 261 anholdelser landet over på grund af uro, mens 84 blev anholdt for at trodse udgangsforbuddet.

Demonstrationerne brød ud i regionen Kasserine i det centrale Tunesien, efter at en arbejdsløs ung mand døde, da han blev ramt af strømførende ledninger. Han deltog i demonstrationer nær den lokale guvernørs kontor.

Siden har protesterne spredt sig til flere andre byer.

/ritzau/AFP