Turbåd sank på syv sekunder i Budapest - leder efter lig i Serbien

Syv er døde og 21 savnet efter to skibe kolliderede på Donau-floden i aftes.

Politiet viser optagelser fra Margrethe-broen i Budapest, hvor ulykken skete.

Myndighederne i Ungarn siger, at der er "minimal chance" for at finde flere overlevende, efter en turbåd med sydkoreanske turister sank på Donau-floden onsdag aften.

Ulykken skete, da turbåden "Havfruen" kolliderede med det langt større cruiseskib "Viking Sigyn", da de begge sejlede under Margrethe-broen - én af de syv broer, der forbinder bydelene Buda og Pest i Ungarns hovedstad.

Syv sydkoreanere er bekræftet døde, mens 21 personer - 19 sydkoreanske turister og to ungarske besætningsmedlemmer - fortsat savnes. Syv sydkoreanske turister overlevede ulykken.

Politiet har fremlagt videoer af ulykken fra overvågningskameraer, der har filmet øjeblikket, da kollisionen skete:

Drejede pludseligt

På et pressemøde klokken 12 i dag oplyste politiet i Ungarn, at begge skibe var på vej mod nord, da de kolliderede.

- Da de skulle passere to af Margrethe-broens piller, drejede Havfruen af en eller anden grund ind foran Viking-skibet, oplyser katastrofechefen i Budapest, Zsolt Gabor Palotai, ifølge nyhedsbureauet AP.

Han siger, at de to skibe kom i kontakt med hinanden, væltede Havfruen om på siden og sank på bare syv sekunder.

Flere overvågningskameraer fangede øjeblikket, da skibene kolliderede. På videoerne kan man tydeligt se, at skibene var meget tæt på hinanden inden ulykken.

Se de to skibe, som var involveret i ulykken:

  • Havfruen er 26 meter lang og har plads til 45 turister. (Foto: handout © Scanpix)
  • Viking Sigyn er 135 meter lang og 12 meter bred. (Foto: BERNADETT SZABO © Scanpix)
1 / 2

Svær redningsaktion

Donau-floden oplever i øjeblikket forhøjede vandstande og kraftig strøm som følge af voldsom nedbør de seneste dage.

De usædvanlige forhold besværliggør den store redningsaktion, som lige nu er i gang.

Lokale medier rapporterer, at liget af en af de omkomne blev fundet ved Petofi-broen, der ligger cirka tre kilometer fra ulykkesstedet.

AP skriver, at forsøget på at finde de omkomne strækker sig helt til grænsen til Serbien, der ligger cirka 200 kilometer fra Budapest.

Norskejet skib

Den sunkne turistbåd er ejet af selskabet Panorama Deck Company, og ifølge selskabets hjemmeside var båden en af de mindste i en flåde på adskillige både, der sejler turister rundt på floden.

En talsmand for Panorama Deck Company siger til ungarsk stats-tv, at båden var på "en helt almindelig sightseeingtur på floden", da ulykken skete.

Båden har angiveligt modtaget tekniske eftersyn regelmæssigt, og der har ikke været meldinger om tekniske problemer, siger selskabet.

Det andet skib, som var involveret i ulykken, er ejet af det norske selskab Viking Cruises. Det sejler normalt turister gennem Centraleuropa ad to forskellige ruter, skriver NRK.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk