Turistboom: Millioner af kinesere strømmer til udlandet

Kinesiske turister bruger så mange penge, at de omtales som omvandrende tegnebøger.

Kineserne er verdens mest rejsende og mest forbrugende folkefærd. (Foto: Lars Wittrock © Scanpix)

Næsten 100 millioner turister fra Kina rejste til fremmede lande sidste år, og sandsynligvis vil kineserne øge deres føring som verdens mest udrejsende folkefærd.

I alt forlod 97 millioner kinesiske turister landet i 2013 - eller 14 millioner flere end året før, skriver China Daily.

Avisen har sine oplysninger fra landets turistmyndigheder.

Kinesiske turister køber også mest

Tallene viser tydeligt, hvor hurtigt turiststrømmen fra Kina vokser. I 2004 rejste kun 29 millioner kinesere på ferie uden for landets grænser. Antallet af turister er dermed mere end tredoblet på under ti år.

Samlet brugte de kinesiske turister et beløb svarende til næsten 600 milliarder kroner i udlandet i 2012.

Det gør dem til verdens mest forbrugende turister foran tyskerne og amerikanerne.

Lempede regler

Middelklassen i Kina er svulmet op det seneste tiår på grund af stor økonomisk fremgang. Og kombineret med tidligere tiders isolation fra omverdenen er millioner af kinesere sultne efter at opleve livet i andre lande.

EU og landene i Asien har de seneste år lempet på indrejsereglerne for turister fra Kina i håb om få del i de mange penge, som kineserne spenderer på deres ferier.

De omvandrende tegnebøger

- Kinesiske turister bruger så store beløb i udlandet, at nogle udlændinge kalder os omvandrende tegnebøger, siger en forsker fra Kinas Akademi for Sociale Videnskaber til China Daily.

Hoteller og butikker rundt om i verden har set potentialet og står på pinde for at tiltrække og tækkes besøgende fra Kina.

Londons berømte stormagasin Harrods har 70 mandarin-talende medarbejdere og over 100 pengeautomater, som er direkte forbundet til banker i Kina.

/ritzau/AFP

Facebook
Twitter