Tema Krigen i Syrien

Tusinder af syrere er strandet i Aleppo

Oprørere og deres familier sidder på busstation i Aleppo uden mad og vand og må ikke forlade den.

Det kniber med at får ført gårsdagens evakuringsaftale ud i livet. Beboere fra byen Madaya er tilsyneladende strandet i storbyen Aleppo. (Foto: Ammar Abdullah © Scanpix)

Tusindvis af syrere, der skulle evakueres videre fra Aleppo, er strandet i den syriske storby.

Forsinkelsen skyldes, at der er uenighed om en udvekslingsaftale, som vil lade oprørere og deres familier komme til oprørskontrolleret område, mens regeringstro krigere og indbyggere skal til et regeringskontrolleret område.

Det oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der fra Storbritannien overvåger situationen i Syrien via et netværk af kilder og aktivister.

Ifølge aftalen skal hundredvis af oprørere og deres familier fra byen Madaya, der ligger tæt på hovedstaden Damaskus, videre til Idlib-provinsen via Aleppo.

Til gengæld skal regeringsstøtter fra to landsbyer i den oprørskontrollerede Idlib-provins bringes til Aleppo.

Men i dag sidder gruppen fra Madaya fast i Aleppo, siger aktivister og Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

De har ventet ved en busstation siden i aftes. De har hverken vand eller mad, og de må ikke forlade området, siger en af de forflyttede til Reuters.

Ifølge en væbnet grupper i Syrien har oprørere fra byen Zabadani, der også er en del af evakueringsaftalen, ikke fået en sikker passage ud af byen.

Det er forklaringen på, at tusinder nu er strandet i Aleppo, siger Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

/ritzau/