Tusinder demonstrerer mod Gaza-konflikten i Paris

Også i resten af Frankrig gik folk på gaderne for at protestere mod Israels angreb på civile palæstinensere.

Tusindvis af mennesker er lørdag rykket ud på gaderne i en række byer i hele Frankrig for at protestere mod Israels blodige offensiv i Gazastriben.

- Israel myrder, Hollande deltager i en forbrydelse, råbte demonstranter under et møde i Paris, mens andre samledes i en række byer i hele landet, heriblandt Marseille, Lyon og Lille for at udtrykke deres støtte for palæstinenserne.

- Vi er her for at erklære vores fulde støtte til den palæstinensiske modstand og fordømme Frankrigs skammelige regering for at støtte den israelske linje, siger Omar Asoumi fra Den Palæstinensiske Ungdomsbevægelse i sin tale til menneskemængden i Paris.

Der har været uger med propalæstinensiske protester i den franske hovedstad, hvoraf en del har været plaget af sammenstød, anholdelser og beskyldninger for antisemitisme, som har haft synagogerne som mål og afbrænding af israelske flag.

Demonstrationerne lørdag finder sted, mens antallet af dræbte i Gaza steg til flere end 1660 efter en mislykket humanitær våbenhvile.

Konflikten har rystet op i stærke følelser i Frankrig, der er hjem for de største muslimske og jødiske samfund i Vesteuropa med omkring fem millioner muslimer og en halv million jøder.

/ritzau/AFP