Tusinder på gaden i Paris - tåregas mod demonstranter

For femte weekend i træk er bevægelsen 'De Gule Veste' på gaden i protest mod præsident Macron.

De kvindelige demonstranter på Champs-Élysées i Paris er udklædt som "Marianne" - symbolet på det franske folks frihed. (Foto: BENOIT TESSIER)

En ny demonstration, som bevægelsen 'De Gule Veste' står bag, blev indledt på Champs-Élysées i Paris. Det er femte weekend i træk med protestaktioner mod præsident Emmanuel Macron og hans regering.

Omfanget af protesterne i weekenden bliver en vigtig strømpil for, hvorvidt den franske regering er ved at få redet stormen af.

Præsidenten og hans ministre har appelleret til demonstranterne om, at de indstiller deres aktioner og giver regeringen arbejdsro.

Macron har henvist til, at der i denne uge er bebudet en række lettelser på skatter og afgifter og en forhøjelse af mindstelønnen. Det er for at imødekomme nogle af de mange krav, der kommer fra demonstranterne.

De seneste lørdage er Paris og andre store byer blevet rystet af voldelige uroligheder, hvor der har været brændende barrikader i gaderne, plyndringer og hærværk samt gadekampe mellem politi og demonstranter.

To meningsmålinger viste tirsdag, at opbakning til demonstrationerne kun var fifty-fifty efter indrømmelserne fra Macron.

Viceindenrigsminister Laurent Nunez siger, at myndighederne venter et lille fald i antallet af demonstranter i forhold til sidste weekend, men at de, der kommer, sikkert vil være mere "målrettede".

8000 politifolk er på gaden i Paris lørdag med støtte fra pansrede køretøjer, vandkanoner og heste.

/ritzau/

Facebook
Twitter