Tusindvis af demonstranter i kamp med politiet i Paris: Macron, gå af!

65 er sårede og 140 personer er blevet anholdt. Politi anvender tåregas mod demonstranter.

Omkring 5500 aktivister, hvoraf mange kaster med sten mod politiet, demonstrerer lørdag ved Triumfbuen i Paris.

Demonstranter er samlet flere steder nær Champs-Élysées for at kæmpe mod blandt andet stigende benzinpriser. Det oplyser den franske indenrigsminister, Christophe Castaner, på Twitter.

Nyhedsbureaet AP oplyser, at der er foreløbigt er 140 anholdte.

Politiet oplyser til Reuters, at 65 personer er blevet såret under uroligehederne, heriblandt 11 medlemmer af sikkerhedsstyrkerne.

Der er samtidig meldinger om protestaktioner mange andre steder i Frankrig, hvor i alt 36.000 menes at været gået på gaden, ligesom der også i Bruxelles er demonstrationer for protestbevægelsen "De gule veste".

Billeder fra den franske hovedstad viser, at politiet anvender både tåregas og vandkanoner mod demonstranterne, der har sat ild til flere biler og råber på præsident Emmanuel Macrons afgang.

Tåregas og vandkanoner bliver brugt

Tusindvis af demonstranter fra begge yderfløje i fransk politik ventes senere lørdag at slutte sig til demonstrationen.

Protesterne foregår for tredje weekend i træk i den franske hovedstad.

Præsident Emmanuel Macron sagde tidligere på ugen, at han har hørt, hvad demonstranterne i de franske byer har sagt. Men han vil ikke skrotte nye afgifter på benzin og diesel.

- Jeg sammenblander ikke borgere og deres krav med bøllernes. Jeg vil ikke give efter over for dem, der ønsker ødelæggelser og uro, sagde Macron.

Protesterne har trængt regeringen baglæns. Den har svaret igen ved at anklage elementer tæt på den højreradikale Marine Le Pens parti for at stå bag de voldelige protester.

Men Macron lover at være mere opmærksom på, at stigende energipriser har forskellig vægt i byerne og ude i de franske landområder. Derfor må regeringen handle smartere for at undgå "et Frankrig i to hastigheder".

/ritzau/AFP/Reuters/DR Nyheder

Opdateret med nye oplysninger om antal sårede og anholdte.

Facebook
Twitter