Tusindvis af franskmænd demonstrerer mod homovielser

Paris gader er søndag stopfyldt med vrede franskmænd, der er stærkt imod landets ja til homoægteskaber.

Omkring 150.000 franskmænd demonstrerede søndag mod en ny lov, der tillader, at personer af samme køn kan gifte sig. (© Scanpix)

Omkring 150.000 indbyggere i Frankrig er søndag på gaden i hovedstaden, Paris, for at vise deres utilfredshed med, at to personer af sammen køn nu kan blive viet i kirken.

Politiet er talstærkt til stede og er forberedt på, at det kan udvikle sig voldeligt.

Demonstrationen sker tre dage før, at det første homoseksuelle par, to mænd, onsdag vil sige ja til hinanden i Montpellier.

Frankrigs præsident, François Hollande, underskrev den 18. maj den omstridte lov, der giver folk af samme køn mulighed for at blive gift. Vedtagelsen af loven gjorde Frankrig til det 14. land i verden med en kønsneutral ægteskabslov.

4500 franske politi- og sikkerhedsstyrker sendt på gaden

Indenrigsminister Manuel Valls har før søndagens demonstration advaret om, at ultrakonservative kræfter, herunder højreekstreme nationalister, kan infiltrere demonstrationen og forårsage problemer og uro.

Derfor er omkring 4500 franske politi- og sikkerhedsstyrker sendt på gaden for at stoppe eventuelle optøjer.

Den franske indenrigsminister advarede også familier mod at medbringe børn til demonstrationen.

Sent lørdag blev 50 personer fra en anti-homo-demonstration på den store og trafikerede Champs-Élysées anholdt. Politiet beslaglagde også et køretøj fyldt med masker, bannere og røgbomber.

/ritzau/AFP