Tusindvis evakueret i Frankfurt efter fund af gammel bombe

Den amerikanske bombe er fra Anden Verdenskrig.

Sådan ser den 500 kilo store bombe ud. (Foto: Boris Roessler © Scanpix)

En amerikansk bombe på 500 kilo fra Anden Verdenskrig blev søndag demonteret nær Den Europæiske Centralbanks hovedkvarter i Frankfurt efter en omfattende evakuering af omkring 16.500 mennesker.

Det skriver AP.

Myndighederne bad de mange tusind borgere om at forlade deres hjem i bydelen Ostend i det østlige Frankfurt, så et bombehold kunne arbejde uden at frygte for borgeres sikkerhed.

Bomber dukker jævnligt op

Bomben ved centralbankens hovedkvarter blev fundet i sidste måned i forbindelse med byggeri.

For selvom det er mere end 70 år siden, Anden Verdenskrig sluttede, dukker der jævnligt gammel ammunition bomber op rundt omkring i Europa.

Af og til kan det være nødvendigt at evakuere mange mennesker, men der er også i nogle tilfælde tale om mindre operationer, som kun kræver små afspærrede arealer og et mindre bombehold.

Tusindvis blev evakueret fra bydelen Ostend. (Foto: Kai Pfaffenbach © Scanpix)

3.000 blev evakueret i juni

I juni måned måtte omkring 3.000 indbyggere i det centrale Berlin evakueres, da myndighederne skulle uskadeliggøre en anden ueksploderet bombe fra Anden Verdenskrig.

Bomben, der havde en vægt på over 100 kilo, blev fundet i forbindelse med udgravninger på en byggeplads ved storcenteret Alexa, der ligger nær den velbesøgte Alexanderplatz i Berlin-bydelen Mitte.

Det skønnes, at der alene i Berlin er omkring 3.000 ueksploderede bomber tilbage.

Rettelse: I en tidligere udgave af denne artikel fremgik det, at evakueringen foregik i Frankrig. Dr.dk beklager fejlen.