Tv-hold tilbageholdt og smidt ud af Venezuela: Viste Maduro billeder af sultende, som spiste skrald

De amerikanske journalister har endnu ikke fået deres optagelser og udstyr tilbage.

Venezuelas præsident Nicolas Maduro forlod et interview, fordi han ikke brød sig om spørgsmålene. (Foto: Yuri CORTEZ © Scanpix)

Et amerikansk tv-hold er blevet smidt ud af Venezuela efter at være gået kritisk til landets præsident, Nicolas Maduro, som for øjeblikket er under hårdt internt og internationalt pres.

Tv-holdet fra den største spansktalende nyhedskanal i USA Univision med den prisvindende journalist og vært Jorge Ramos i front var i gang med at interviewe præsidenten, da Maduro tilsyneladende fik nok.

Ifølge Jorge Ramos kunne den venezuelanske præsident "ikke lide" visse af spørgsmålene om "mangel på demokrati i Venezuela, tortur, politiske fanger og den humanitære krise".

Han siger, at han konfronterede Maduro med, at millioner af venezuelanere og mange regeringer verden rundt anser ham for at være en diktator.

- Han rejste sig, efter at jeg viste ham videoer af unge mennesker, som spiste fra en skraldebil, siger journalisten ifølge BBC.

Venezuela tager til genmæle

Ifølge Jorge Ramos blev han og hans hold på fem efterfølgende tilbageholdt i tre timer i Miraflores-præsidentpaladset i hovedstaden Caracas.

Tv-holdet er nu frigivet, men vil blive deporteret ud af landet, når det bliver morgen i Venezuela, ifølge Reuters.

Det har fået konfiskeret sit udstyr, deriblandt de optagelser, hvor Maduro forlader interviewet, og har endnu ikke fået det tilbage.

Ifølge Venezuelas informationsminister, Jorge Rodríguez, har landets regering taget imod hundreder af journalister, men vil ikke finde sig i "billige" forestillinger.

- Hundreder af journalister har været på besøg i Miraflores og fået den ordentlige behandling, som vi altid giver til de, som laver journalistisk arbejde, skriver han på Twitter.

Blev også smidt ud af Trump-pressemøde

Ifølge BBC er det ikke første gang, at internationale og lokale journalister er blevet tilbageholdt i Venezuela og nogle gange deporteret - det skete også i sidste måned.

- Ved at lukke ned for et interview og censurere en af Latinamerikas mest højprofilerede reportere, har Nicolas Maduro demonstreret sin fundamentale ligegyldighed over for pressefrihed, siger Natalie Southwick fra ngo'en Committee to Protect Journalists til BBC.

Det er ikke første gang, at den mexicanskfødte journalist Jorge Ramos kommer i problemer på grund af sin direkte stil. I 2015 blev han smidt ud af et pressemøde med den daværende amerikanske præsidentkandidat Donald Trump.

Jorge Ramos under en pressekonference med Donald Trump, da han var præsidentkandidat. (Foto: BEN BREWER © Scanpix)

Den venezuelanske præsident Nicolas Maduro har været under hårdt pres, siden parlamentets formand Juan Guaidó erklærede sig selv for landets virkelige præsident, og fik blandt andre USA's støtte.

Den politiske strid har medført demonstrationer med flere dræbte, imens Venezuelas befolkning i stigende grad sulter på grund af landets katastrofale økonomi.

Den såkaldte Lima-gruppe, som består af 12 lande i regionen, mødtes i går og opfordrede Den Internationale Straffedomstol til at undersøge, om Venezuela er skyldig i forbrydelser mod menneskeheden ved at afvise at lukke nødhjælp ind i landet.

Facebook
Twitter