Tyrkiet angriber kurdiske mål i Aleppo-provinsen

Områder kontrolleret af kurdiske styrker i den syriske provins Aleppo er blevet angrebet af Tyrkiet.

Tyrkiets premierminister Ahmet Davutoglu bekræfter, at områder, der er kontrolleret af kurdiske styrker i den nordlige Aleppo-provins i Syrien, er angrebet af Tyrkiet. (Foto: ADEM ALTAN © Scanpix)

Tyrkisk artilleri har ramt områder, som er kontrolleret af kurdiske styrker i den nordlige Aleppo-provins i Syrien.

Det oplyser overvågningsgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder ifølge franske AFP, og det bekræftes af Tyrkiets premierminister, Ahmet Davutoglu.

- Vi vil gengælde hvert et skridt fra YPG. YPG må øjeblikkeligt trække sig ud fra Azaz og det omkringliggende område og skal ikke nærme sig det igen, siger han.

Ifølge overvågningsgruppens formand, Rami Abdel Rahnman, ramte Tyrkiet et område ved navn Minnigh, som den kurdiske YPG-milits for nylig har fordrevet Islamisk Stat fra og overtaget kontrollen med.

Tyrkiets regering anser det syrisk-kurdiske parti PYD og dets YPG-milits for at være allieret med kurdiske PKK, som står på flere landes terrorlister, og som i årtier har gjort oprør mod den tyrkiske stat.

Angrebet fulgte kort efter, at den tyrkiske premierminister, Ahmet Davutoglu, sagde at Tyrkiet om nødvendigt ville skride militært ind over for PYD.

En kilde fra den tyrkiske regering siger til Reuters, at tyrkisk militær har ramt kurdiske militære mål tæt på byen Azaz i det nordlige Syrien.

Kilden uddybede ikke, hvorfor man havde foretaget angrebet, og hvad der præcist var blevet ramt.

/ritzau/

Facebook
Twitter