Tyrkiet beskylder Rusland for at bombe hospital

Ifølge det tyrkiske udenrigsministerium var det russiske fly, der i går bombede en hospitalsbygning med civile.

Mange civile mistede livet, da et hospital støttet af organisationen Læger Uden Grænser blev bombet i går i Idlib-provinsen i Syrien. (Foto: GHAITH OMRAN © Scanpix)

Tyrkiet beskylder Rusland for at stå bag angreb i går på et hospital i Syrien, hvor adskillige civile blev dræbt, og landet kalder det for en "klar krigsforbrydelse".

Op til 50 civile mistede ifølge FN livet, da missiler ramte mindst fem lægeklinikker og to skoler i oprørskontrollerede områder af Syrien. FN betegner angrebene som "en åbenlys forbrydelse mod folkeretten".

Mindst 14 blev dræbt i byen Azaz i det nordlige Syrien, da bomber ramte et børnehospital og en skole, hvor flygtninge var blevet tilbudt beskyttelse, siger en lægekilde og to beboere til Reuters.

Raketter er også slået ned i et hospital i byen Marat Numan i Idlib-provinsen syd for Aleppo.

Den tyrkiske premierminister, Ahmet Davutoglu, siger, at et russisk missil har ramt bygningerne, og at mange civile - herunder børn - blev dræbt. Beskyldningerne om krigsforbrydelser kommer fra Tyrkiets udenrigsministerium.

Ruslands sundhedsminister, Veronika Skvortsova, siger, at luftangreb er målrettet ekstremistgruppen Islamisk Stat. Den syriske ambassadør i Rusland mener, at amerikanske kampfly stod bag, mens amerikanerne beskylder russerne for at være ansvarlige.

/ritzau/Reuters

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter