Tyrkiet er EU's vigtigste partner i flygtningekrisen

Hvis der er et land, som EU i særdeleshed har brug for at få til at samarbejde om at bremse flygtningestrømmen mod Europa, så er det Tyrkiet.

Den tyrkiske præsident Erdogan mødes i dag med EU-toppen. (Foto: FREDERICK FLORIN © Scanpix)

Omkring to millioner syriske flygtninge opholder sig i dag i Tyrkiet, og EU ønsker tyrkisk samarbejde for at undgå, at hele problemet bliver væltet videre til Europa. - Tyrkiet er det vigtigste led i kæden. Det er et nøgleland, siger Amanda Paul, der er senioranalytiker og ekspert i Tyrkiet ved tænketanken European Policy Centre i Bruxelles. - Det er let for Tyrkiet at stoppe flygtninge i at komme videre til Europa, og det er let for dem at lade dem fortsætte til Europa. Begge dele er let for dem, siger Amanda Paul.

Mødes med EU-toppen

Mandag kommer manden med nøglerne til flygtningekrisens omfang i Europa, den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, på besøg hos EU-toppen i Bruxelles. I løbet af eftermiddagen skal Erdogan møde EU-præsidenten Donald Tusk, EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, og Europaparlamentets formand, Martin Schulz. EU-landene og Tyrkiet har i mange år haft et temmelig anstrengt forhold til hinanden. Erdogan, mener EU, er med årene ved magten som først premierminister og siden 2014 som præsident blevet mere og mere autoritær. /ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk