Tyrkiet i plakat-strid med Schweiz

Myndighederne i Schweiz vil undersøge, om en protestplakat mod Tyrkiets præsident Erdogan er ulovlig.

Under en demonstration i Bern mod Tyrkiets præsident var der en plakat med teksten: "Dræb Erdogan med hans egne våben". Og på plakaten var en pistol rettet mod Erdogans hoved (Foto: PETER KLAUNZER © Scanpix)

Efter weekendens demonstration i hovedstaden Bern mod præsident Erdogans ønske om at få mere magt har Tyrkiets udenrigsministerium indkaldt den schweiziske ambassadør i Ankara til samtale.

Tyrkiet forlanger, at Schweiz retsforfølger deltagerne i demonstrationen, hvor tusinder deltog - også mange kurdere.

Nu siger anklagemyndigheden i Schweiz så, at den vil undersøge, om protestplakaten, der opfordrede til drab på præsident Erdogan, er i strid med Schweiz´ love. De forbyder nemlig opfordring til vold.

Erdogan anklager Schweiz

Erdogan siger, at Schweiz er gået endnu længere end Tyskland og Holland, som han tidligere har beskyldt for at bruge nazi-lignende metoder ved at forhindre massemøder til støtte for den kommende folkeafstemning om mere magt til Tyrkiets præsident.

Tyrkiets udenrigsministerium siger, at protestmødet i Bern var arrangeret af det kurdiske arbejderparti PKK, som både Tyrkiet, USA og EU - men ikke Schweiz - betegner som en terrororganisation.

Men i en e-mail forud for demonstrationen erklærede mange grupper - også Schweiz´ næststørste parti Socialdemokraterne - deres støtte. Det samme gjorde Den Kurdisk-Tyrkisk-Schweiziske Kulturforening - men ikke PKK.

En talsmand for Socialdemokraterne har dog siden lagt afstand til støtteerklæringen.

FacebookTwitter