Tyrkiet: Ni rådgivere for pro-kurdisk parti er anholdt

I går blev 11 politikere fra det pro-kurdiske HDP-parti anholdt, og i dag er yderligere ni tilknyttet partiet tilbageholdt.

Anholdelserne af 11 politikere fra det pro-kurdiske HDP-parti i Tyrkiet i går førte til demonstrationer både i Tyrkiet og i udlandet. Her et billede fra hovedstaden Ankara i går. (Foto: © ADEM ALTAN, Scanpix)

De tyrkiske myndigheder har tilbageholdt yderligere ni rådgivere og andre ansatte hos det prokurdiske HDP-parti, siger en embedsmand ifølge Reuters.

I går blev 11 ledere og politikere tilbageholdt, men de blev senere løsladt, og i dag har en tyrkisk domstol varetægtsfængslet en redaktør og otte journalister ved den regeringskritiske avis Cumhuriyet. De blev tilbageholdt ved en razzia i mandags.

Blandt dagens anholdte er flere af partiets provins- og distriktsledere i den sydøstlige del af landet.

Tyrkiet beskylder HDP for at have tilknytning til den militante kurdiske gruppe PKK, der anses som en terrororganisation af USA, EU og Tyrkiet.

Der er fortsat undtagelsestilstand i Tyrkiet efter det mislykkede kupforsøg mod regeringen i juli.

Kritikere har beskyldt regeringen for at udnytte situationen til at gribe ind mod langt flere personer, end de folk der rent faktisk stod bag kupforsøget.

/ritzau/