Tyrkiet: Prokurdiske politikere er anholdt for terror

To ledere og ni medlemmer af et kurdisk parti er anholdt som led i terrorundersøgelse, oplyser tyrkisk politi.

Selahattin Demirtas, der er en af de nationale ledere i det prokurdiske parti HDP, er blevet tilbageholdt i Tyrkiets hovedstad Ankara. (Foto: © OSMAN ORSAL, Scanpix)

To ledere og mindst ni parlamentarikere fra Tyrkiets prokurdiske oppositionsparti HDP er i nat tilbageholdt af tyrkisk politi, angiveligt fordi de har nægtet at afgive vidneforklaringer i sager, der omhandler forbrydelser forbundet til "terrorpropaganda".

Det oplyser tyrkiske sikkerhedskilder ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Selahattin Demirtas, som er en af HDP's nationale ledere, blev tilbageholdt, da politiet ransagede hans hjem i Ankara.

Også partileder Figen Yuksekdag blev tilbageholdt i sit hjem i byen Diyarbakir. I forrige uge blev to borgmestre fra partiet anholdt i samme by, og myndighederne indsatte nye ledere.

Partiets advokater oplyser til Reuters, at yderligere mindst ni parlamentsmedlemmer fra HDP er tilbageholdt.

Anholdelserne sker, efter at parlamentet tidligere på året vedtog en resolution, der ophæver immuniteten for HDP's medlemmer.

Tyrkiet beskylder HDP for at have tilknytning til den militante kurdiske gruppe PKK, der kaldes en terrororganisation af USA, EU og Tyrkiet.

HDP er det tredjestørste parti i parlament i Tyrkiet med 59 i 550 pladser.

Der er fortsat undtagelsestilstand i Tyrkiet efter det mislykkede kupforsøg mod regeringen i juli, og myndighederne har den seneste tid strammet grebet om de prokurdiske kræfter i landet.

/ritzau/