Tyrkiet skyder mod kurdere i Syrien

På trods af forsikringer fra USA har Tyrkiet skudt mod en kurdisk milits med deres kampvogne.

Tyrkiske kampvogne har beskudt kurdere i Syrien, selvom USA forsikrede, at kurderne var på retræte. (Foto: © SEDAT SUNA, Scanpix)

Tyrkisk militær har skudt mod kurdiske styrker syd for byen Jarablus i Syrien. Det siger en tyrkisk sikkerhedskilde torsdag, skriver Reuters.

Angrebet kommer én dag efter, at Tyrkiet kørte kampvogne ind over den syriske grænse.

Beskydningen skete syd for Jarablus, der ligger 40 kilometer nord for Manbij, der er et område, som er kontrolleret af en amerikanskstøttet kurdisk milits, People's Protection Units (YPG).

Den tyrkiske præsident Erdogan har gjort det klart, at de tyrkiske kampvogne i Syrien er til stede i Syrien for både at kæmpe mod Islamisk Stat og holde kurdere væk fra den tyrkiske grænse.

Tyrkiet og USA ser forskelligt på kurdere

USA's udenrigsminister, John Kerry, har torsdag meddelt sin tyrkiske modpart, udenrigsminister Mevlüt Cavusoglu, at de syriske kurdiske YPG-militser er ved at trække sig langt tilbage fra den tyrkiske grænse - til området øst for floden Eufrat.

Men de tyrkiske styrker har altså alligevel skudt mod kurderne torsdag.

De kurdiske militser i Syrien bekæmper Islamisk Stat, men de har skabt krise mellem de Nato-allierede.

Tyrkerne mener, at YPG støtter det forbudte Kurdistans Arbejderparti (PKK), som i årtier har udkæmpet et oprør i det sydøstlige Tyrkiet for at opnå selvstyre.

/ritzau/