Tyrkiet smider 600 syrere ud af flygtningelejr

Voldelige sammenstød mellem tyrkisk militærpoliti og syriske flygtninge fører til deportation af 600 syrere.

Tyrkiet har deporteret mindst 600 syrere fra en flygtningelejr tæt ved grænsen til Syrien.

Det sker, efter at flygtningene onsdag har deltaget i voldsomme sammenstød med det tyrkiske militærpoliti i protest mod levevilkårene i lejren.

Flygtningene kastede sten efter militærpolitiet, der svarede igen med tåregas og vandkanoner i Suleymansah-lejren tæt på den tyrkiske by Akcakale.

- Disse folk var involveret i gårsdagens vold, og de blev afsløret af sikkerhedskameraer i lejren, siger en officiel kilde fra lejren.

- Mellem 600-700 er blevet deporteret. Sikkerhedsstyrkerne undersøger fortsat billedmaterialet, og hvis de opdager, at flere har deltaget i urolighederne, vil de blive deporteret, siger kilden.

Regeringen afviser

En anden officiel kilde mener, at der er tale om 400 flygtninge, der er blevet smidt ud af lejren, mens tyrkiske regeringskilder afviser, at der overhovedet har været tale om deportationer.

- Ingen er blevet deporteret eller sendt tilbage til Syrien imod deres vilje, lyder det fra det tyrkiske udenrigsministerium i Ankara.

Ifølge ministeriet valgte omkring 60 syrere af egen vilje sent onsdag at tage tilbage til det krigshærgede land.

- 99,9 procent af personerne fra Syrien anser disse syrere som provokatører, og det er dem, der er rejst tilbage, siger andre regeringskilder.

De fleste flygtningelejre i Tyrkiet tilbyder syrerne elektriske radiatorer og tre varme måltider om dagen, men pladsmangel er et stort problem.

FN estimerer, at mere end 70.000 mennesker er døde som følge af den to år lange konflikt i Syrien, hvor oprørere prøver at vælte præsident Bashar al-Assads styre.

Mere end en million er angiveligt flygtet fra Assad-regimet.

/ritzau/Reuters

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk