Tyrkiet suspenderer over 9000 fra politiet

Præsident Erdogan fortsætter udrensningen efter sidste års kupforsøg. Over 9000 er suspenderet fra politiet.

Udover det store antal suspenderede politifolk, blev i alt 1.100 personer i dag anholdt af tyrkisk politi. (Foto: © OLCAY DUZGUN, Scanpix)

Tyrkiet har suspenderet 9103 politifolk og andre ansatte inden for politiet, rapporterer tv-stationen CNN Türk.

Det sker på grund af en mistanke om, at de har forbindelse til Fethullah Gülen, som præsident Recep Tayyip Erdogan beskylder for at stå bag det mislykkede kupforsøg sidste år.

Tidligere på dagen anholdt tyrkiske myndigheder over 1100 mennesker på grund af deres formodede tilhørsforhold til Gülen-bevægelsen.

Over hele landet gennemførte tyrkisk politi ransagninger onsdag morgen. De havde arrestordrer på flere end 3000 mistænkte i alt, men endte med at anholde 1120, skriver nyhedsbureauet Anadolu.

Tusindvis anholdt og fyret

I forvejen har omkring 47.000 mennesker været anholdt i løbet af de ni måneder, hvor Tyrkiet har været i undtagelsestilstand siden det fejlslagne kupforsøg 15. juli sidste år.

I alt er omkring 120.000 tyrkere blevet fyret eller suspenderet fra deres arbejde på grund af mistanke om, at de har forbindelse til "terrorgrupper", som regeringen kalder det.

Det er offentligt ansatte som politifolk, soldater, lærere og andre, der er blevet fyret eller suspenderet.

Vestlige lande har kritiseret Erdogan og hans regering for den omfattende udrensningskampagne.

Fethullah Gülen har tidligere været nær allieret med Erdogan. Han bor i dag i USA og nægter at have haft noget med kupforsøget at gøre.

/ritzau/Reuters