Tyrkiet tilbageholder over 1.000 mennesker efter politiaktioner

Størstedelen mistænkes for at have forbindelse til Gülen-bevægelsen.

Tyrkiets præsident, Tayyip Erdogan, mistænker Fethullah Gülen for at stå bag kupforsøget den 15. juli sidste år. Siden er omkring 50.000 mennesker blevet anholdt og over 150.000 statsansatte suspenderet. (Foto: © Ümit Bektas, Scanpix)

De tyrkiske myndigheder har den seneste uge anholdt 1.098 mennesker i forbindelse under en række politiaktioner i landet.

Ifølge det tyrkiske indenrigsministerium er 831 af dem blevet tilbageholdt, fordi de mistænkes for at have forbindelse til Fethullah Gülen, som Tyrkiet mener står bag kupforsøget i juli sidste år. Selv nægter den tidligere imam og Erdogans rival at være involveret.

I dag lever han i selvvalgt eksil i delstaten Pennsylvania i USA, og Tyrkiet har flere gange forgæves bedt om athttps://www.dr.dk/nyheder/udland/tyrkiet-beder-usa-udlevere-gulenfå ham udleveret.

Blandt de tilbageholdte mistænkes 213 af dem for at være en del Det Kurdiske Arbejderparti PKK, der af Tyrkiet, USA og Europa bliver betegnet som en terrororganisation.

Derudover er 64 personer tilbageholdt for at have tilknytning til terrororganisationen Islamisk Stat.

Siden kupforsøget den 15. juli sidste år har de tyrkiske myndigheder anholdt omkring 50.000 mennesker og suspenderet over 150.000 statsansatte.