Tyrkiet: Vi har dræbt 200 IS-militante

Tyrkiets regering siger, at tyrkisk militær bomber IS kraftigt. Militsfolk ved fronten kan ikke bekræfte det.

Over de seneste to dage har det tunge skyts fra Tyrkiets militær sendt omkring 500 artillerigranater mod stillinger, der tilhører den militante bevægelse Islamisk Stat (IS) i Syrien og Irak.

Artilleribeskydningen har kostet i nærheden af 200 militsfolk livet.

Det siger den tyrkiske premierminister, Ahmet Davutoglu. Han siger også, at beskydningerne er gengæld for det selvmordsangreb, der fandt sted i Istanbul i tirsdags, da ti tyske turister blev dræbt.

Oplysninger fra militante kurdere, der kæmper mod IS ved frontlinjerne i konfliktområdet, kan imidlertid ikke bekræfte, at tyrkerne har gennemført det store bombardement.

En talsmand for kurdiske peshmerga-styrker siger, at der ikke sker nogle tyrkiske angreb på IS.

Observatørgruppen Syrisk Observatorium for Menneskerettigheder siger, at der er sket bombardementer fra Tyrkiet til støtte for islamiske oprørsgrupper og en etnisk turkmensk milits i en landsby i det nordlige Syrien.

Her forsvarer grupperne deres positioner mod IS.

Al-Amaq, Islamisk Stats nyhedsbureau, rapporterer, at der er afsendt ti granater fra Tyrkiet mod en landsby, som IS kontrollerer nær Aleppo.

Der er ingen bekræftelser eller i det hele taget oplysninger om dræbte fra hverken IS eller observatørgruppen.

 

Davutoglus udtalelser er faldet i den tyrkiske hovedstad, Ankara, to dage efter selvmordsangrebet i det historiske Sultanahmet-område i Istanbul.

/ritzau/dpa