Tyrkietkorrespondent: Folk spørger, hvordan det kan ske igen

Mindst 33 mennesker er blevet dræbt i et formodet selvmordsangreb i Tyrkiets hovedstad. Det er tredje gang på fem måneder.

Mindst 33 er dræbt og 75 såret i det tredje bombeangreb i Ankara på fem måneder. REUTERS/ Tumay Berkin EDITORIAL USE ONLY.NO RESALES.NO ARCHIVE (Foto: STRINGER © Scanpix)

Det er tredje gang på bare fem måneder, at et bombeangreb rammer midt i Tyrkiets hovedstad, Ankara. Mindst 33 er dræbt og 75 menes at være kvæstet, ifølge sikkerhedskilder.

Det får tyrkerne til at spørge, hvordan sådanne angreb kan ske igen og igen, siger journalist i Tyrkiet, Sultan Coban:

- Det sker gang på gang samme sted. Det er centrale pladser i det samme område indenfor en radius af 1 kilometer. Tyrkerne er meget bekymrede over, at der ikke bliver taget nok sikkerhedsforanstaltninger for at stoppe de her angreb, siger hun.

For to dage siden advarede den amerikanske ambassade i Tyrkiet sine borgere om ikke at opholde sig på centrale pladser i Ankara, da den havde efterretninger om et angreb, og der bliver talt meget om, hvorfor der i så fald ikke blev sat ind for at forhindre det, siger Sultan Coban.

Der er endnu ingen officielle udmeldinger om, hvem der står bag.

- Der er idéer om, at det kan være Islamisk Stat eller kurdiske bevægelser, men vi ved det ikke endnu, siger Sultan Coban og fortæller, at der generelt er en stor mistillid til den nuværende AKP-regering og til sikkerhedsstyrkerne, fordi de ikke kan stoppe de her angreb.

AKP-regeringens eget vælgerkorps fokuserer dog på terrortruslen og den væbnede konflikt mod kurderne i øst, fremfor at sætte spørgsmålstegn ved den regerende magt, siger hun.

Ifølge de tyrkiske myndigheder er der tilsyneladende tale om et selvmordsangreb, da en bil eksploderede ved et busstoppested tæt ved metrostoppet Kizilay ved den centrale Güven Park midt i Ankara.

Beredskab arbejder nær en brændende bil efter bombeangrebet. (Foto: STRINGER © Scanpix)

Opdateret kl 21:01 med seneste tabstal.