Tyrkisk indenrigsminister: Terrorangreb i Ankara

To angrebsmænd er døde, og to politibetjente er sårede.

Umiddelbart efter eksplosionen gik bomberyddere i gang med at lede efter andre mulige bomber. (Foto: © CAGLA GURDOGAN, Ritzau Scanpix)

Klokken 09:30 lokal tid blev der udført et bombeangreb i Tyrkiets hovedstad, Ankara.

Det oplyser Tyrkiets indenrigsminister, Ali Yerlikaya, på X, tidligere kaldet Twitter. Eksplosionen fandt sted nær Indenrigsministeriet.

- En af terroristerne sprængte sig selv i luften, og den anden terrorist blev neutraliseret. Under branden kom to af vores politibetjente lettere til skade. Jeg ønsker en hurtig bedring til vores helte, skriver ministeren på det sociale medie.

Det er fortsat uvist, hvem der står bag angrebet, og hvad motivet er.

Ifølge tyrkiske medier er begge angrebsmænd døde, og der er desuden fundet to mistænkelige pakker i Ankara sidenhen. Bomberyddere er i gang med at lede efter andre mulige bomber.

Angrebet sker samme dag, som det tyrkiske parlament skal samles igen efter sommerferien, hvor præsident Recep Tayyip Erdogan skal holde en tale.

  • Tyrkiske politibetjente tager dækning, mens bombeeksperter arbejder i et område efter en eksplosion i Ankara. (Foto: © Ali Unal, Associated Press)
  • Indenrigsminister, Ali Yerlikaya, holdt et par timer efter eksplosionen et kort pressemøde (Foto: © CAGLA GURDOGAN, Ritzau Scanpix)
  • Medlemmer af den tyrkiske politis specialstyrker sikrer området nær Indenrigsministeriet efter en bombeangreb i Ankara den 1. oktober 2023, hvor to politibetjente blev såret. (Foto: © ADEM ALTAN, Ritzau Scanpix)
1 / 3

En advarsel fra ministeren

Den offentlige anklager i Ankara har meddelt, at der er iværksat en undersøgelse af bombeangrebet. I forbindelse med angrebet har en domstol udstedt et forbud mod medieadgang og publicering.

Under et kort pressemøde søndag eftermiddag bekræftede Ali Yerlikaya, at ingen døde under angrebet udover de to angrebsmænd.

Ifølge ministeren vil man dele flere informationer så snart det er muligt, men han advarede mod at dele informationer og videoer på sociale medier, mens der er forbud mod publicering.

Han sagde desuden, at præsident Erdogans regering vil fortsætte med at bekæmpe terrorisme i landet, "indtil der ikke er én eneste terrorist tilbage".

I en tale til parlamentets åbning kaldte præsident Erdogan morgenens angreb for "terroristernes sidste krampetrækninger".