Tyrkisk militær bomber kurdere ved Sinjar-bjerget

Det tyrkiske militær udvider angreb på kurdiske styrker til området omkring Sinjar-bjerget i Irak.

Tyrkiet har tirsdag indledt en stribe af angreb mod forskellige kurdiske stillinger i Irak og Syrien.

Både PKK, YPG og peshmergastyrker skal være blevet angrebet.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters har Tyrkiets militær meddelt, at de har bombet kurdiske PKK-styrker nær det irakiske Sinjar-bjerg og i det nordlige Syrien.

Dusinvis af angreb

Angrebet skulle forhindre PKK i at sende våben og sprængstoffer til angreb i Tyrkiet, lyder forklaringen fra Tyrkiet.

Ifølge kurdiske kilder er det dog ikke kun PKK, der er ramt i det tyrkiske angreb. Fem irakisk-kurdiske peshmerga-styrker rapporteres således også dræbt i angrebet, skriver Reuters.

De dræbte peshmergastyrker har fået de irakiske kurdiske myndigheder til at kræve, at styrker fra kurdiske PKK trækker sig fra Sinjar-bjerget.

Ifølge nyhedsbureauet AFP har tyrkisk militær også bombet kurdiske YPG-styrkers position, nær den syriske grænseby Al-Malikiyah, natten til tirsdag.

- Tyrkiske fly udførte en bred offensiv mod en YPG-base, der huser et medie og kommunikationscenter og militære installationer, siger YPG ifølge AFP i en meddelelse.

Også den britisk baserede observatørgruppe Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder rapporter også om "dusinvis og simultane angreb" på YPG-styrkers positioner natten over.

Ifølge gruppen er mindst 18 kurdere fra YPG dræbt i tyrkiske luftangreb.

Angrebene på de kurdiske positioner signalerer en ny fremfærd mod kurdiske styrker fra Tyrkiets side.

Ifølge Tyrkiet er PKK en terrororganisation, og YPG regnes ligeledes for at være en terrororganisation på grund af forbindelsen til PKK.

Tyrkiets militære konflikter med kurdiske styrker er med til at komplicere den seks år lange borgerkrig i Syrien, da kurdiske styrker kæmper mod den militante islamiske bevægelse Islamisk Stat i Syrien og Irak.

/ritzau/Reuters