Tyrkisk militær dræber 20 i anti-terror operation

Tyrkiske sikkerhedsstyrker har slået til mod PKK flere steder i det sydøstlige Tyrkiet.

Konflikten mellem tyrkere og kurdere er blevet optrappet siden fredsprocessen mellem parterne brød sammen sidste sommer. (Foto: © ILYAS AKENGIN, Scanpix)

Tyrkisk militær har søndag dræbt 20 PKK-medlemmer i en anti-terror operation i de sydøstlige provinser Hakkari, Mardin og Sirnak.

Det skriver nyhedsbureauet Anadolu, der er ejet af den tyrkiske stat.

Ifølge en erklæring fra den tyrkiske generalstab blev syv PKK-medlemmer dræbt i området omkring byen Nusaybin, der ligger på grænsen til Syrien.

Ligeledes blev syv medlemmer fra PKK dræbt i byen Sirnak, mens seks PKK-medlemmer mistede livet i Hakkari-provinsen.

Kurdistans Arbejderparti (PKK) er af EU, USA og Tyrkiet stemplet som en terrororganisation.

Det sydøstlige Tyrkiet har været genstand for en optrapning af konflikten mellem tyrkere og kurdere, siden fredsprocessen mellem den tyrkiske regering og PKK brød sammen sidste sommer.

Siden da har tyrkiske sikkerhedsstyrker øget antallet af razziaer og politiaktioner i det sydøstlige Tyrkiet og det nordlige Irak, der har en overvejende kurdisk befolkning.

Ifølge Anadolu har konflikten det seneste år kostet mere end 350 tyrkiske sikkerhedsstyrker livet, mens tusinder af PKK-medlemmer er blevet dræbt.

I sidste uge opfordrede EU’s udenrigschef, Federica Mogherini, Tyrkiet til at genoptage tidligere fredsforhandlinger med den kurdiske befolkning.

-En oprigtig, politisk dialog om rammerne for den kurdiske befolkning er den eneste måde, hvorpå vi kan nå frem til en fredelig og holdbar løsning.