Tyrkisk militær krydser grænsen til Syrien

Tyrkiske tanks har krydset den syriske grænse, mens kampfly smider bomber over syrisk grænseby.

Tyrkiet har lovet at rydde det tyrkisk-syriske grænseland for terrorbevægelsen Islamisk Stat. (Foto: © US AIR FORCE, Scanpix)

Morgenen i det tyrkisk-syriske grænseland startede med intensive artilleribombardementer fra den tyrkiske by Karkamis og ind mod Syrien.

Kort efter stemte tyrkiske F-16 fly i og kastede bomber ned over Islamisk Stats styrker i grænsebyen Jarabulus. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Og nu har tyrkiske kampvogne krydset grænsen til Syrien, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det tyrkiske militær har iværksat en operation for at udrense den syriske grænseby Jarabulus for militante jihadister fra Islamisk Stat.

I en erklæring fra den tyrkiske premierminister hedder det, at "de væbnede tyrkiske styrker har med støtte fra den internationale koalition af luftstyrker indledt en militær operation, som har til formål at fjerne terrororganisationen Daesh (andet ord for Islamisk Stat, red.) fra distriktet Jarabulus."

Den tyrkiske operation er blevet indledt samme dag, som den amerikanske vicepræsident, Joe Biden, ventes at ankomme til den tyrkiske hovedstad, Ankara. Her skal han have møder med de tyrkiske ledere, hvor en fælles kurs i forhold til Syrien er det vigtigste punkt på dagsordenen.

Angrebene kommer, dagen efter den tyrkiske udenrigsminister Mevlet Cavusolgu lovede at bruge alle midler for at fjerne Islamisk Stat fra en 100 kilometer lang strækning ved den syriske grænse.

Tyrkiet er på det seneste blevet ramt af flere bombeangreb, som landet har beskyldt Islamisk Stat for at stå bag.

/DR Nyheder/