Tyrkisk minister: 34 dræbt - bilbombe var selvmordsangreb

De tyrkiske myndighederne vil afslutte efterforskning af bilbombeangreb i morgen og derefter offentliggøre, hvem der stod bag.

Tyrkiets myndigheder har blokeret for sociale medier, efter der er blevet spredt billeder fra ulykken. (Foto: STRINGER © Scanpix)

En eller to af de dræbte i aftenens bilbombeangreb i Ankara menes at være gerningsmænd, siger Tyrkiets indenrigsminister Efkan Ala i et fælles pressemøde med landets sundhedsminister, ifølge AP.

Sundhedsminister Mehmet Muezzinoglu hæver antallet af dræbte til 34 personer. Han fortæller, at 125 er såret, hvoraf 19 personer er i kritisk tilstand.

Bombeangreb i Ankara

På fem måneder er Tyrkiets hovedstad Ankara blevet ramt af tre bombeangreb.

10. oktober 2015: To selvmordsbombeangreb mod en fredsdemonstration foran Ankaras banegård dræber i alt 102 mennesker og 400 såres. Det er det dødeligste angreb i Tyrkiets historie. Efterfølgende bliver to gerningsmænd identificeret og Islamisk Stat udråbes til at stå bag.

17. februar 2016: 30 mennesker dør og 60 bliver sårede, da et selvmordsbombeangreb rammer en konvoj af busser nær et militært område i Ankara. Både civile og soldater dør. Den radikale kurdiske gruppe TAK tager efterfølgende ansvaret for angrebet.

13. marts 2016: Mindst 34 mennesker bliver dræbt, da en selvmordsbomber kører ind i en bus ved et stoppested. 125 såres, 19 er i kritisk tilstand. Gerningsmændene er endnu ukendt.

Derudover er også Istanbul blevet ramt af bombeangreb i år.

12. januar 2016: En selvmordsbomber går ind blandt en gruppe tyske turister foran Den Blå Moske og dræber 10 personer. Gerningsmanden bliver identificeret som en syrer med tilknytning til Islamisk Stat.

Det er siden parlamentsvalget i juni 2015, at Tyrkiet har befundet sig i en voldsspiral.

Bilbombeangrebet, det altså menes at være et selvmordsangreb, er sket midt i hovedstaden Ankara ved et busstoppested ved Güven Park og var rettet mod civile. Det er tredje bombeangreb i byen på fem måneder, og det andet angreb indenfor en måned.

Ifølge indenrigsminister Efkan Ala har myndighederne indsamlet efterforskningsmateriale, men vil ikke offentliggøre, hvem der er ansvarlig for angrebet, før efterforskningen er afsluttet i morgen.

Udenrigsministeriets Borgerservice har ingen oplysninger om tilskadekomne danskere.