Tyrkisk opposition vil kræve omtælling af stemmer

Det største oppositionsparti i Tyrkiet mener, at der er foregået "ulovlige handlinger" under folkeafstemningen.

De tyrkiske valgsteder lukkede klokken 16 - dansk tid - og stemmerne er nu ved at blive talt op. (Foto: © OZAN KOSE, Scanpix)

Der bliver stadig talt stemmesedler i Tyrkiet, hvor vælgerne i dag har skullet stemme 'ja' eller 'nej' til en ændring af forfatningen.

Over 75 procent af stemmerne meldes talt op, men det endelige resultatet af valget ventes først senere på aftenen, men allerede nu bliver der reageret på afstemningen fra de politiske parti.

Viceformanden for Tyrkiets største oppositionsparti CHP (Cumhuriyet Halk Partisi), Erdal Aksunger, er blandt andet ude og anklage sine politiske modstandere for snyd.

- Flere ulovlige handlinger finder sted til fordel for regeringen lige nu, men 'Nej' vil vinde i sidste ende, siger han ifølge Reuters.

Meldingen kommer efter, at de tyrkiske valgmyndigheder på sin hjemmeside tidligere i dag annoncerede, at selv de stemmesedler, der ikke havde fået et stempel af embedsmænd, også ville blive talt med - medmindre de altså kunne bevises at være falske.

Ifølge myndighederne skyldes den beslutning, at de har modtaget en lang række klager over, at embedsmænd ved valgsteder ikke havde stemplet dem.

CHP kræver ifølge Reuters, at op til 60 procent af stemmerne skal tælles om. Ifølge AP er der dog kun tale om 37 procent af stemmerne.

Følg den tyrkiske folkeafstemning live på dr.dk her.