Tyrkisk politi konfiskerer falske redningsveste til flygtninge

Mere end 1.000 falske redningsveste blev fundet i forbindelse med en ransagning i den tyrkiske havneby Izmir.

En rigtig redningsvest kan ifølge BBC koste op mod 1.000 kroner, mens de falske - som er stort set uden flydeevne - kan koste omkring 100 kroner. (Foto: YANNIS BEHRAKIS © Scanpix)

Tyrkisk politi har onsdag konfiskeret mere end 1.000 falske redningsveste til de flygtninge og migranter, som stadig forsøger at krydse det Ægæiske hav til Grækenland.

Det skriver BBC.

Under en ransagning i havnebyen Izmir fandt politiet redningsveste fyldt med pakkemateriale i stedet for materiale, der giver opdrift og kan flyde.

Blandt de fire personer, som producerede de falske redningsveste, var ifølge The Guardian to syriske børn - begge piger.

I alt fandt de tyrkiske myndigheder 1.623 redningsveste, der ikke levede op til sikkerhedskravene, skriver det tyrkiske nyhedsbureau Dogan ifølge BBC.

Fundet kommer dagen efter, at 34 lig skyllede op på land langs Tyrkiets kystlinje. Flere af disse bar redningsveste, hvor flydeevnen har været tvivlsom.

Ifølge BBC’s oplysninger kan en rigtig redningsvest koste op mod 100 pund – omkring 1.000 kroner.

En del vælger dog den billigere løsning til blot en tiendedel af prisen - altså 10 pund, eller omkring 100 kroner – selvom den ikke har nogen form for flydeevne.