Tema Krigen i Syrien

Tyrkisk-støttede oprørere dræbt ved luftangreb i Syrien

Syrisk helikopter kastede tøndebomber mod oprørere i det nordlige Syrien, siger Tyrkiet.

Det tyrkiske militær oplyser ifølge nyhedsbureauet Reuters, at to tyrkisk-støttede oprørere er blevet dræbt ved et syrisk luftangreb, samt at fem tyrkisk-støttede oprørere er blevet såret. Luftangrebet blev udført af en helikopter, som menes at være fra Syriens luftvåben.

Ifølge de tyrkiske oplysninger nedkastede helikopteren tøndebomber over de tyrkisk-støttede oprørere i det nordlige Syrien.

Overkommandoen for de syriske regeringsstyrker advarer samtidig Tyrkiet om, at enhver fremrykning af tyrkiske styrker mod syriske enheder nord og øst for Aleppo vil blive mødt med magt. Advarslen er udsendt i skriftlig erklæring, skriver Reuters.

Syriens militær sagde i sidste uge, at det ville skyde ethvert tyrkisk fly i syrisk luftrum ned i en reaktion på luftangreb udført af Tyrkiet i det nordlige Syrien.

Angrebet er tilsyneladende den første direkte konfrontation mellem Syrien og Tyrkiet, siden Tyrkiets hær i august gik ind over den syriske grænse for at bekæmpe Islamisk Stat og holde kurdiske militser på afstand af grænseområdet.

- En helikopter, "som vi vurderer var fra regimets styrker", bombede oprørerne i en landsby nær Akhtarin - en by fem kilometer sydøst for Dabiq, oplyser det tyrkiske militær i en erklæring.

Dabiq er en tidligere bastion for Islamisk Stat, men den blev indtaget af de tyrkisk-støttede oprørere i denne måned.

/ritzau/Reuters