Tyrkiske grænsevagter beskyldes for at have dræbt børn på flugt

Militærkilde afviser påstand om, at flygtninge fra Syrien er blevet dræbt i forsøg på at komme ind i Tyrkiet.

Omkring 2,7 millioner registrerede flygtninge fra Syrien opholder sig i flygtningelejre i Tyrkiet. Her er det lejren i Osmaniye, (Foto: © Ümit Bektas, Scanpix)

Tyrkiske grænsevagter beskyldes for at have skudt og dræbt 11 personer, som natten til søndag forsøgte at komme ind i Tyrkiet fra den nordvestlige del af Syrien.

Oplysningen om nedskydningen af tilsyneladende ubevæbnede voksne og børn på flugt kommer fra Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der fra et kontor i London indsamler informationer om krigen i Syrien fra et netværk af kilder i det borgerkrigsramte land.

Mindst to kvinder og fire børn meldes blandt de dræbte, da grænsevagter åbnede ild mod gruppen af syrere, der forsøgte at komme ind i Tyrkiet nær den syriske grænseby Khirbet al Jouz.

Flere lokale aktivister i området bekræfter meldingen fra menneskerettighedsgruppen.

Anonym militærkilde afviser

Den tyrkiske regering har ikke kommenteret oplysningerne, men en anonym militærkilde afviser dem kategorisk over for nyhedsbureauet Reuters.

Kilden forsikrer, at tyrkiske soldater affyrede varselsskud, da en gruppe personer ulovligt forsøgte at komme ind i landet, men der blev ikke skudt direkte på dem.

Tyrkiet har stort set lukket sine grænser for flygtninge fra Syrien. Undtagelsen er syrere, hvis liv anses for at være i overhængende fare. De får som regel lov til at passere.

Omkring 2,7 millioner registrerede flygtninge fra Syrien har midlertidigt ophold i Tyrkiet, og humanitære organisationer har opfordret Tyrkiet til at åbne sine grænser, så civile syrere kan undslippe krigshandlingerne.

/ritzau/Reuters