Tyrkiske luftangreb dræber mindst 35 civile i Syrien

Tyrkiske kampfly og artilleri har søndag bombet den kurdiske YPG-milits i det nordlige Syrien. Det fortæller sikkerhedskilder til Reuters.

en tyrkiske regering mener, at YPG støtter det forbudte Kurdistans Arbejderparti (PKK), som i årtier har udkæmpet et oprør i det sydøstlige Tyrkiet for at opnå selvstyre. (Foto: © SEDAT SUNA, Scanpix)

Ifølge de første meldinger er 35 civile dræbt i to forskellige landsbyer.

- Mindst 20 civile blev dræbt og 50 såret af tyrkisk artilleri og luftangreb søndag morgen ved Jeb el-Kussam, en landsby der ligger syd for Jarabulus, siger Rami Abdel Rahman fra Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder til AFP.

Kort efter meddeler Rahman, at tyrkiske luftangreb har dræbt yderligere 15 civile og såret 20 andre på en gård nær landsbyen al-Amarna i det nordlige Syrien, skriver Reuters.

Al-Amarna har hidtil været kontrolleret af væbnede kurdiske grupper, men blev søndag indtaget af syriske oprørere, der støttes af Tyrkiet.

25 militante kurdere dræbt

Tyrkisk militær meddeler, at 25 "terrorister" - som er hærens betegnelse for militante kurdere - er dræbt under luftangrebene i det nordlige Syrien.

Også inden for Tyrkiets egne grænser bekriger regeringen de militante kurdiske grupper. Ifølge tyrkiske medier er syv kurdiske militante dræbt i kamp med tyrkiske soldater i den sydøstlige del af Tyrkiet, ikke langt fra grænsen til Irak.

Tidligere på ugen kørte tyrkiske kampvogne ind over den syriske grænse. Ifølge Tyrkiet forsøger landet at bekæmpe Islamisk Stat (IS), samtidig med at det vil forhindre YPG-militsen i at erobre flere landområder.

Fakta Tyrkiet og YPG

  • Den kurdiske YPG-milits bekæmper Islamisk Stat, men de har skabt splittelse mellem de Nato-allierede.

  • Den tyrkiske regering mener, at YPG støtter det forbudte Kurdistans Arbejderparti (PKK), som i årtier har stået bag et oprør i det sydøstlige Tyrkiet for at opnå selvstyre.

  • PKK har kæmpet en blodig kamp mod den tyrkiske stat i tre årtier.

  • Flere end 40.000 mennesker er blevet dræbt, siden PKK greb til våben i 1984 med det formål at oprette en uafhængig stat for Tyrkiets kurdiske mindretal.