Tyrkiske soldater angrebet af Islamisk Stat i Irak

Situationen er spændt i det nordlige Irak, hvor en offensiv optrappes mod Islamisk Stat ved Mosul

Offensiven er et led i en større kampagne, som har til formål at vriste Mosul fra Islamisk Stat. (Foto: © SAFIN HAMED, Scanpix)

En tyrkisk soldat blev dræbt og en anden blev såret i det nordlige Irak lørdag, da Islamisk Stat affyrede missiler mod deres base under kampe mellem jihadister og lokale kurdiske styrker, oplyser den tyrkiske hær.

- Missilerne, som blev affyret af "terrorgruppen Daesh (Islamisk Stat)", var rettet mod kurdiske styrker, men de landede i Gedu-militærbasen, hvor tyrkiske soldater er udstationeret.

Tyrkiske styrker skød igen mod Islamisk Stat.

Tyrkiets militære tilstedeværelse i Bashiqa-området i det nordlige Irak har skabt spændinger i forholdet mellem de to lande.

Tyrkiet siger, at dets styrker er i Irak for at bekæmpe ekstremister fra Islamisk Stat, men den irakiske regering siger, at tyrkerne er ude på at vinde øget indflydelse i det nordlige Irak.

Nato-landet Tyrkiet sendte soldater til det nordlige Irak i december.

I sidste uge indledte irakiske regeringsstyrker med støtte fra kurdiske peshmerga-krigere og den amerikanske koalition en offensiv mod Islamisk Stat i Makhmour området sydøst for Mosul.

Offensiven er et led i en større kampagne, som har til formål at vriste Mosul fra Islamisk Stat.

Storbyen er langt den største, som de militante fra Islamisk Stat har kontrol over.

De kurdiske peshmergaer står kun 15 kilometer fra Mosuls nordlige forstæder.

En generobring af Mosul i år er den irakiske regerings største prioritet.

/ritzau/Reuters