Tysk delstat beder om hjælp: Eksplosiv tilstrømning af flygtninge

Rekordmange flygtninge ankommer til München, hvor delstatsmyndigheder kæmper for at følge med.

Flygtninge, der er ankommet med tog fra Ungarn, er her ankommet til togstationen Rosenheim. (Foto: Marc Mueller © Scanpix)

Tog efter tog fulde af migranter og flygtninge ruller ind på banegården i München i den sydlige tyske delstat Bayern, hvor myndighederne nu beder om hjælp til at sørge for de mange mennesker, der ankommer.

Hundredvis af migranter og flygtninge fra Syrien, Afghanistan, Pakistan, Albanien og flere andre lande er ankommet til München, efter politiet i Ungarn tillod mange af de mennesker, der i dagevis eller ugevis har ventet ved banegården i Budapest, at tage med tog videre til Østrig og Tyskland.

- Bayern kan ikke håndtere alt dette alene, siger delstatens socialminister, Emilia Müller.

- Antallet af asylansøgere, der ankommer hertil, eksploderer.

1.500 om dagen

Hun tilføjer, at delstaten er blevet vant til, at der på det seneste er ankommet omkring 2.000 nye migranter hver dag, men nu ankommer der 1.500 om dagen alene til München.

Delstaten Baden-Württemberg har allerede lovet sin hjælp, og myndighederne taler med det tyske togselskab om, hvilke muligheder der er for at lade nogle af migranterne tage til andre dele af Tyskland.

Ifølge tysk politi har 22.00 migranter og flygtninge krydset grænsen fra Østrig i løbet af 24 timer fra mandag morgen til tirsdag morgen. Det er det højeste antal, der hidtil er registreret inden for 24 timer.

- Vi elsker Tyskland, råbte flere unge migranter glædesstrålende, da de var trådt ud af et tog på banegården i München.

Borgere hjælper flygtninge

Kvinder og børn var blandt de hundredvis af mennesker, som i de seneste uger og måneder er rejst til fods, med båd, bus og tog for at komme væk fra krigen i Syrien.

- Vi er lykkelige over at være kommet til München. Men nu er vi trætte, virkelig trætte, siger en syrisk kvinde, der er flygtet fra Aleppo sammen med sin mand og tre børn.

Et antal München-borgere har taget opstilling på banegården, hvor de deler mad, drikkevarer, tøj, bleer og andre fornødenheder ud til de nyankomne. Blandt dem også byens borgmester, Dieter Reiter.

- Jeg er her fordi det er min by, min station og fordi det handler om mennesker. Det skal vi ikke glemme i hele denne debat, siger han.

Selv om de fleste indbyggere i München tilsyneladende har denne holdning, er ikke alle enige. Mandag aften dukkede en håndfuld nynazister op på stationen, hvor de stillede sig med armene over kors som en "velkomst" til de flygtninge, der ankom med tog.

/ritzau/