Tysk by forbyder asylansøgere i svømmehallen

Forbuddet kommer efter flere meldinger om sexchikane og upassende tilnærmelser.

Myndighederne i byen siger, at forbuddet vil stå på, "til de fatter" den slags opførsel er uacceptabel. (Foto: HENNING KAISER © Scanpix)

Myndighederne i byen siger, at forbuddet vil stå på, "til de fatter" den slags opførsel er uacceptabel.

Opslået af DR Nyheder på 15. januar 2016

En tysk by har nu valgt at udelukke asylansøgere fra at besøge den lokale svømmehal, efter kvinder har klaget over chikane og krænkelser.

Det skriver BBC.

Myndighederne i Bornheim har udtalt, at mænd fra et nærliggende asylcenter ville blive nægtet adgang ”til de fatter”, at den salgs opførsel er uacceptabel.

Sagen kommer i kølvandet på flere hundrede anmeldelser om overgreb og chikane fra nytårsnat begået af en stor gruppe bestående hovedsageligt af arabiske og nordafrikanske mænd.

Chefen for Bornheims socialforvaltning siger, at forbuddet sker efter flere meldinger fra kvindelige svømmere og personale om upassende opførsel.

- Der har været klager om sexchikane og upassende tilnærmelser begået af grupper af unge mænd, og det har fået nogen kvinder til at forlade svømmehallen, siger Markus Schnapka til Reuters.

Han tilføjer, at der ikke har været deciderede forbrydelser i svømmehallen, men at socialarbejderne i byen skal hjælpe med at sikre, at asylansøgerne skifter adfærd.

Historien kommer samtidig med, at meningsmålinger viser, at tyskere er blevet mere skeptiske over for antallet af flygtninge, som landet modtager.