Tysk højreparti vil have politiet til at skyde migranter

Alternative für Deutschland (AfD) vil have politiet til at skyde migranter, der prøver at komme illegalt til Tyskland.

Frauke Petry, leder af Alternative für Deutschland, får kritik for sine udtalelser om, at politiet godt kan bruge våben til at stoppe strømmen af illegale migranter. (Foto: HANNIBAL HANSCHKE © Scanpix)

Indvandrerkritisk parti i Tyskland vil have politiet til at skyde mod folk, der krydser grænsen illegalt.

Står det til partiet Alternative für Deutschland (AfD) skal det fremover være med livet som indsats at krydse grænserne ind til Tyskland illegalt.

Frauke Petry, AfD's leder, siger til avisen Mannheimer Morgen, at politiets folk ved grænsen bør bruge skydevåben mod migranter, der forsøger at komme illegalt ind i Tyskland.

- Vi har brug for en omfattende kontrol, så der ikke længere kommer så mange uregistrerede migranter ind via Østrig, siger hun.

Politiet skal hindre denne illegale indvandring "ved at bruge deres våben som en sidste udvej. Sådan som loven siger", siger Frauke Petry til avisen.

Partiformandens udtalelser har udløst kritik fra de tyske centrumvenstrepartier og fra indvandrervenlige partier.

Men AfD's meget kritiske holdning til migranter og flygtninge i Tyskland har vist sig at være populære synspunkter i befolkningen, hvoraf en stor del er utilfreds med den kaotiske håndtering af bølgen af migranter, der i 2015 kom til Tyskland. I fjor modtog Tyskland 1,1 millioner asylansøgere.

Ved meningsmålinger i sidste uge blev AfD Tysklands tredje største parti efter de to partier i koalitionsregeringen, forbundskansler Angela Merkels konservative CDU/CSU og Socialdemokraterne.

/ritzau/dpa