Tysk minister efter skudangreb: Mistænker gerningsmandens motiv for at være fremmedhad

Mindst ni personer er blevet dræbt efter skudangreb i den tyske by Hanau. Den formodede gerningsmand er fundet død.

Gerningsmanden, der i aftes skød og dræbte ni personer i den tyske by Hanau, er mistænkt for at være drevet af fremmedhad.

Det har den tyske indenrigsminister i delstaten Hessen, Peter Beuth, netop bekræftet.

- Vi er i øjeblikket i gang med at efterforske hans internetaktiviteter, og umiddelbart tyder noget på, at han havde et fremmedfjendtligt motiv, siger Peter Beuth.

- Jeg fordømmer angrebet. Det er et angreb på vores frie samfund, siger han yderligere.

Der er ifølge Beuth tale om, at det er en 43-årig lokal mand, som står bag angrebene. De fandt sted onsdag aften omkring klokken 22 i den indre del af byen Hanau, hvor der blev skudt mod to vandpibecafeer.

Den føderale anklagemyndighed har overtaget efterforskningen af angrebet, fordi der er mistanke om en terrorhandling.

Den formodede gerningsmand blev senere fundet død på sin bopæl, hvor også gerningsmandens 72-årige mor blev fundet død. Begge blev fundet med skudsår, og manden var i besiddelse af en pistol.

Det lokale politi bekræfter fundet af de to lig på Twitter:

- Det er en frygtelig aften, som længe vil optage os og desværre husket med sorg, lyder det fra Hanaus borgmester, Claus Kaminsky, fra SPD.

Kansler Angela Merkel har som følge af begivenhederne i Hanau aflyst en tur til Halle, hvor der sidste år i oktober fandt et antisemitisk angreb sted. Her blev to personer dræbt.

- Kansleren bliver løbende opdateret om efterforskningen i Hanau, skriver kanslerens talsmand Steffen Seibert på Twitter.

Ministerpræsident i Hesse, Volker Bouffier, har beskrevet angrebet som en "frygtelig forbrydelse" og vil sammen med landets indenrigsminister, Horst Seehofer, og Peter Beuth besøge Hanau i løbet af eftermiddagen.