Tysk minister erklærer krig mod vegetariske pølser og schnitzler

Produkter, der ikke indeholder kød, bør ikke have navne, der kan forvirre forbrugerne, mener tysk landbrugsminister.

Især at den klassiske karry-pølse 'curry wurst' findes i en kødløs udgave, er faldet ministeren for brystet. (Foto: TOBIAS SCHWARZ © Scanpix)

Det er ikke i orden at kalde en pølse for en pølse, hvis den ikke indeholder kød.

Produkter, der ikke indeholder kød, skal derfor ikke længere have navne, der kan forvirre forbrugerne, mener Tysklands landbrugsminister, Christian Schmidt.

- Hvad, der står på produkter, skal også være i produktet.

Sådan lyder ministerens motto.

Erklærer krig mod kødløse retter

I et interview med tyske Bild erklærer Christian Schmidt nu krig mod vegetariske færdigretter, der smykker sig med ord som 'frikadelle', 'schnitzel' eller den tyske pølse-specialitet 'curry wurst'.

- Navnene er fuldstændig vildledende og forvirrer forbrugerne, siger Christian Schmidt ifølge Bild.

Den tyske minister har allerede kontaktet EU for at undersøge, om kødprodukter kan få samme beskyttelse, som produktbetegnelserne 'ost' og 'mælk' i dag har.

Især at den klassiske karry-pølse findes i en kødløs udgave, er faldet ministeren for brystet. Han opfordrer derfor til, at producenterne selv finder nye navne til produkterne.

- Jeg er tilhænger af, at produktnavnene bliver forbudt i forbrugernes interesse, siger han.

Christian Schmidts parti, de tyske kristendemokrater CDU, vil nu arbejde for, at vegetarprodukter ikke længere skal kunne sælges i delstaten Niedersachsen under betegnelser som 'pølse', 'schnitzel' eller 'frikadelle'.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter