Tysk minister: Politiet svigtede kvinderne i Køln

Tysklands indenrigsminister Thomas de Maizière efterspørger en undersøgelse af hændelsen i Køln nytårsnat, hvor mindst 90 kvinder blev overfaldet og berøvet.

Thomas de Maizière er en af flere politikere, der har udtrykt vrede over angrebene mod kvinder i Køln nytårsnat. (Foto: © TOBIAS SCHWARZ, Scanpix)

Kølns politistyrke møder nu stærk kritik fra Tysklands indenrigsminister, Thomas Maizière.

Det sker, efter der i de seneste dage er kommet mindst 90 anmeldelser fra kvinder, der er blevet overfaldet og befamlet af grupper af unge mænd omkring Kølns hovedbanegård og domkirke nytårsnat.

Ministeren kritiserer, at politiet ikke reagerede med tilstrækkelig årvågenhed, den nat angrebene fandt sted.

- Pladsen (foran domkirken. -red.) blev ryddet, og senere finder disse begivenheder sted. Alligevel venter politiet på at få nødopkald, før de handler. Politiet kan ikke arbejde på den måde, lyder det ifølge Die Zeit fra ministeren under interview med den tyske tv-station ARD.

Ministeren efterspørger samtidig en undersøgelse af nattens begivenheder for at finde ud af, hvordan de mange angreb kunne finde sted, kort tid efter at politiet havde befundet sig i området.

- Begivenhederne er vanvittige og totalt uacceptable. Og jeg ser gerne, at der omgående bliver indledt en undersøgelse af, hvordan politiet nytårsmorgen kunne melde ud, at det havde været en rolig nytårsnat, lød det fra ministeren.

Chefen for Kølns politi, Wolfgang Aber, har meldt ud, at politiet ikke var overbelastet nytårsnat, og at begivenhedernes gang først gik op for dem i løbet af 1. januar.