Tysk politi anholder 12 terrormistænkte mænd

Ifølge myndighederne er mændene medlemmer af en højreekstremistisk terrororganisation.

Tysk politi har i dag anholdt 12 personer, der alle mistænkes for at være medlemmer af en højreekstremistisk terrorgruppe.

Ifølge rigsadvokaten mistænkes fem personer for at have grundlagt organisationen i september 2019. Fire af de fem blev anholdt.

Det menes, at gruppen har ønsket "at ryste Tyskland og sætte myndighederne ud af spil", skriver statsadvokaten.

- Dette skulle opnås gennem angreb på politikere, asylansøgere og muslimer, der skulle føre til borgerkrigslignende tilstande, skriver statsadvokaten i en pressemeddelelse.

De resterende otte menes at have nikket ja til at støtte gruppen finansielt, fremstille våben samt medvirke i fremtidige angreb.

De 12 anholdte vil enten senere i dag eller i morgen blive stillet for en domstol.

Politiets razziaer blev udført i delstaterne Baden-Württemberg, Bayern, Niedersachsen, Nordrhein-Westfalen, Rheinland-Pfalz og Sachsen-Anhalt.

Den tyske regering optrappede sidste år indsatsen mod politisk vold fra højregrupper. Indsatsen kom efter en periode med flere hadforbrydelser.

Blandt andet blev den kristendemokratiske politiker Walter Lübcke, som var engageret i flygtningespørgsmål, dræbt i juni.

I oktober blev Tyskland rystet af et angreb mod en synagoge i byen Halle, hvor to mennesker blev dræbt. En mistænkt med bånd til den yderste højrefløj er anholdt i den sag.

Siden da er de tyske våbenlove blevet strammet, og myndighederne har fået bedre muligheder for at overvåge mistænktes aktivitet på nettet.