Tysk politi leder efter ung tuneser

Ifølge tyske medier leder politiet efter en ung tunesisk mand i forbindelse med angrebet på julemarkedet i Berlin,

12 personer mistede livet i angrebet på julemarkedet. Der er blevet lagt et tykt tæppe af blomster ved gerningsstedet. (Foto: HANNIBAL HANSCHKE © Scanpix)

Politiet arbejder på højtryk for at finde den eller de personer, der stod bag angrebet på julemarkedet på Breitscheidplatz i Berlin.

Tyske medier skriver på baggrund af oplysninger fra kilder i politiet, at politiet leder efter en tuneser, efter de har fundet et dokument med personoplysninger i den lastbil, der blev brugt i angrebet.

Der Spiegel, Frankfurter Allgemeiner Zeitung og Bild skriver, at der er tale om en ung mand, og at dokumentet er udstedt i distriktet Kleve.

Oplysningerne er ikke bekræftet af de tyske myndigheder.

Pressemøde klokken 13

Andre medier skriver, at tysk politi planlægger en umiddelbart forestående operation i Nordrhein-Westfalen med forbindelse til angrebet i Berlin.

Politiet anholdt efter angrebet en 23-årig mand, der dog blev løsladt igen, da mistanken mod ham ikke holdt.

Terrororganisationen Islamisk Stat hævder at have inspireret til angrebet.

Der er indkaldt til pressemøde med udenrigsminister Frank-Walter Steinmeier omkring klokken 14.10. Det fremgik tidligere, at der ville være pressemøde med kriminalpolitiet klokken 13, men det var ikke tilfældet.

12 personer mistede livet i angrebet, og 48 blev såret.

Seks af de dræbte er blevet identificeret som tyske statsborgere.

Israels udenrigsminister har oplyst, at en israelsk mand er blandt de alvorligt tilskadekomne, og at hans hustru er savnet efter angrebet.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk