Tysk politi løslader mistænkt efter skuddrab på politiker

En tysk politiker blev i sidste uge fundet død i sin have efter at være blevet skudt i hovedet på klos hold.

Walter Lübcke blev skudt i hovedet på klos hold. (Foto: Peter Hartenfelser © Scanpix)

Tysk politi har anholdt og senere løsladt en mistænkt efter skuddrab på en tysk delstatspolitiker.

Det skriver det tyske nyhedsbureau dpa natten til søndag dansk tid.

65-årige Walter Lübcke, der var politiker i delstaten Hessen, blev dræbt i sidste uge, da han blev skudt i hovedet på klos hold, oplyser en talsmand fra politiet.

Et familiemedlem fandt ham dræbt i sin baghave kort efter midnat 2. juni.

Den mistænkte blev anholdt natten til søndag. Han er blevet afhørt og er efterfølgende blevet løsladt igen, oplyser politiet søndag morgen.

Talsmanden afviser at give flere oplysninger om den mistænkte, da politiet er midt i efterforskningen.

Ifølge avisen Frankfurter Allgemeine Zeitung er der tale om en ung mand, som tidligere har haft forbindelse til Lübcke. Den mistænkte skal ifølge avisen være blevet afhørt af politiet lørdag eftermiddag.

Kan være politisk motiveret

Myndighederne oplyser ifølge nyhedsbureauet AFP, at motivet fortsat er ukendt.

Det er ifølge politiet dog ikke udelukket, at der kan være et politisk motiv bag drabet. Delstatspolitikeren har således flere gange tidligere modtaget dødstrusler.

Lübcke var medlem af den tyske kansler Angela Merkels parti, CDU.

Han var regeringspræsident i Kassel, der er en region i delstaten Hessen. En regeringspræsident er ikke at forveksle med en ministerpræsident, som er en delstats øverste politiske post.

Drabet på Lübcke har vakt stærke reaktioner på sociale medier. Blandt andet har flere bifaldet drabet, hvilket den tyske forbundspræsident har fordømt på det kraftigste.

- Det er simpelthen modbydeligt at se, hvordan nogle mennesker på sociale medier gør grin med drabet på en mand, sagde forbundspræsident Frank-Walter Steinmeier tidligere på ugen.

Opdateret: Frank-Walter Steinmeier er forbundspræsidnet, ikke ministerpræsident, som det fremgik af en tidligere version.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk