Tysk politi: Mand anholdt for lastbilangreb løsladt

Der er ikke beviser nok til fortsat at tilbageholde 23-årig mand.

Her til aften blev der afholdt mindegudstjeneste for ofrene i Gedächtniskirken, som ses på billedet her. (Foto: JOHN MacDougall © Scanpix)

Den mand, som kort efter lastbilangrebet mod et julemarked i går blev anholdt af tysk politi, er blevet løsladt.

Det oplyser den tyske føderale anklagemyndighed i en pressemeddelelse.

Ifølge anklagemyndigheden har der ikke været nok beviser til at tilbageholde manden. Ud fra de kriminaltekniske undersøgelser har man ikke fundet beviser for, at den mistænkte har befundet sig i førerhuset på lastbilen, der i aftes kørte direkte ind i menneskemængderne på julemarkedet i centrum af Berlin.

Dermed står det klart, at gerningsmanden, som mange har frygtet, fortsat er på fri fod.

- Det betyder, at det ikke kan udelukkes, at gerningsmanden er på flugt, siger den tyske indenrigsminister Thomas de Maiziere i et interview med tv-stationen ZDF.

Tyske medier har dagen igennem - på baggrund af oplysninger fra unavngivne kilder i politiet - skrevet, at der ikke blev fundet blod på mandens tøj, og at der ikke var andre tegn på, at han skulle have været i kamp. Disse oplysninger har politiet dog ikke bekræftet officielt.

Avis: Øjenvidne forfulgte forkert mand

Manden, som er 23 år gammel og asylansøger fra Pakistan, blev anholdt kort efter angrebet. Politiet fortalte tidligere i dag, at anholdelsen var sket på baggrund af et øjenvidne, der efter angrebet så manden stige ud af lastbilen og herefter fulgte efter ham og underrettede politiet.

Den tyske avis Süddeutsche Zeitung har dog tidligere i dag citeret en højtstående unavngiven kilde i politiet for at sige, at øjenvidnet under jagten på et tidspunkt mistede manden af syne, og at han derefter angiveligt er fulgt efter den forkerte mand.

Politiet udtrykte tidligere i dag tvivl om, hvorvidt de havde pågrebet den rigtige gerningsmand, og på et pressemøde sagde statsanklager Peter Frank, at man måske skulle "vænne sig til tanken om", at den 23-årige ikke var gerningsmanden.

Den 23-årige har hele tiden fastholdt, at han var uskyldig.

Angrebet skete lidt over otte i går aftes, hvor en mørk lastbil med polske nummerplader kørte op over fortovet og ind mellem boderne på et julemarked, der ligger op ad den kendte Gedächtniskirke i centrum af det tidligere Vestberlin.

12 blev dræbt i angrebet og 49 såret. 24 af dem er blevet udskrevet fra hospitalerne, men 14 fortsat er betegnet som hårdt sårede. Den ene af de dræbte er en polsk chauffør, som befandt sig i førerhuset. Ifølge politiet var han blevet skudt, og flere tyske medier skriver, at det var et skud i hovedet, der dræbte manden. Han er blevet obduceret i dag, men resultaterne af de undersøgelser er endnu ikke blevet offentliggjort.

Facebook
Twitter